Group Financial Controller, Senior

Group Financial Controller, Senior

I ljuset av det pågående förändringsarbete som bedrivs i NCC stärker vi upp vår koncernredovisningsgrupp och söker därför en senior, självgående, noggrann och driven Group Financial Controller. Du kommer att arbeta med att sammanställa, analysera och rapportera finansiell information och ha en mycket aktiv roll i ekonomistyrningen av koncernen. Som Group Financial Controller hos NCC leder och ansvarar du för moderbolagets och koncernens redovisning och rapportering samt är en nyckelaktör inom koncernens ekonomiorganisation.

Som en del av koncernredovisningsgruppen kommer du att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt internrapportering. I rollen som Group Financial Controller ingår också att medverka i utvecklingen av koncernrapporteringssystemet och effektivisera rapporteringen.

Du rapporterar till koncernredovisningschefen och har placering på huvudkontoret i Solna på huvudkontoret.

Här är dina nya utmaningar
 • Helhetsansvar för månads-, kvartals, och årsbokslut
 • Ansvarig för månadsvis konsolidering av koncernens resultat-, balansräkning och kassaflöde
 • Ansvarig för moderbolagsredovisning och -rapportering
 • Ansvarig för budgetprocess samt prognoser för moderbolaget
 • Driva diverse systemrelaterade projekt, främst konsolideringssystemet
 • Övergripande ansvar för att redovisningen följer lokala redovisningsregler samt IFRS och K3 på koncernnivå
 • Understödja interna kunder i budget, prognos och likviditetsplanering
 • Ansvara för planering och upprättandet av koncernårsredovisning och kvartalsrapporter
 • Analysera och kvalitetssäkra dotterbolagens rapportering
 • Utvecklingsarbete av ekonomiprocesser och arbetsrutiner
 • Ansvarig för uppföljning och analys av budget och bokslut
 • Ad-hoc
De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi att du har

Vi söker dig som är civilekonom med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Idag är du troligen revisor på någon av de större byråerna eller arbetar med koncernredovisning på ett större bolag. Du kan även arbeta med kvalificerad redovisning då gärna rapporterande till en koncernmoder med IFRS som regelverk. Ett visst systemansvar kommer att läggas på rollen, så en välutvecklad förståelse och intresse för IT och processer samt system är av värde. Vi förutsätter mycket god Excelkunskaper. Engelska behärskar du i både tal och skrift.

Du känner dig trygg inom redovisningsområdet och har erfarenhet av analys, rapportering, bokslut och konsolideringsarbete.

Som person trivs du med självständigt arbete och att ha många projekt pågående samtidigt. Du är drivande, analytisk, noggrann och har förmåga att prioritera. Du trivs i en roll som är bred och innehåller både enklare rutinarbete och avancerade ekonomiska analyser. Rollen kräver också att du har mycket god samarbetsförmåga för att bygga relationer inom och utanför den egna gruppen.

Vidare har du en positiv inställning, ett flexibelt förhållningssätt och trivs i en organisation som kännetecknas av entusiasm, entreprenörs- och framåtanda. Du har också en kommunikativ förmåga och en god social kompetens.

För att lyckas i rollen krävs vidare:
 • Erfarenhet från liknande roll eller från revisionsbranschen
 • Kunskaper i kvalificerade redovisningsfrågor inklusive IFRS och K3
 • Utmärka kunskaper i koncernkonsolidering
 • Flytande engelska och svenska i tal och skrift.
 • Väldigt goda kunskaper i Office 365, såsom Word, Excel och PowerPoint
Kom och väx!

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna Christian Bé Aben, tf. Koncernredovisningschef på tel. 070-7661767 eller Karin Österman de Wall, HR Rekryteringskonsult på tel. 079-078 7210. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2019-09-02.

Välkommen med din ansökan!

Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare (2018). NCC skapar framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö.

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsomfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Placeringsort: Solna

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 2 sept 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare. Med Norden som hemmamarknad är NCC aktiva inom värdekjedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror som används vid konstruktion och tillhandahåller beläggnings- och vägtjänster. NCC skapar framtida miljöer för arbete, boende och kommunikation baserad på en ansvarig byggverksamhet som leder till en hållbar interaktion mellan människor och miljö.