Garantiadministratör för entreprenadgarantier och andra säkerheter

Garantiadministratör för entreprenadgarantier och andra säkerheter

Trivs du i en organisation som kännetecknas av entusiasm, entreprenörs- och framåtanda? Vill du vara en del av ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i Norden?

NCC Structured Finance är en del av NCC Group Treasury och är koncernens specialistfunktion avseende frågor gällande säkerheter, projektfinansiering, leasinglösningar och trade finance och bidrar till att NCC:s finansiella risker hanteras och begränsas.

Här är dina nya utmaningar

Tjänsten är placerad på Structured Finance och omfattar garantiadministration åt de svenska affärsområdena samt att utfärda och administrera moderbolagsborgen till hela koncernen. I nuläget ingår också garantiadministration för NCC Industry AS i Norge. Tjänsten innebär såväl kontakter med olika enheter internt inom NCC som externt gentemot kontaktpersoner inom bank och kreditförsäkringsbolag. Som garantiadministratör på Structured Finance kommer du att hantera NCC:s garantier från ansökan till avslut och avstämning.

Dina främsta arbetsuppgifter för affärsområden i Sverige/NCC Industry i Norge kommer att vara:
 • Att handlägga ansökningar i garantisystemet.
 • Att beställa garantier från kreditförsäkringsbolag/bank.
 • Att löpande administrera medgivande om nedskrivning/avslut för garantier utfärdade av kreditförsäkringsbolag/bank.
 • Att administrera affärsområdenas alla garantier vilket inkluderar löpande avstämningar mellan garantiutställare/garantisystemet.
 • Att kontrollera fakturor mot garantisystemet (pris, belopp, kontering etc.) samt att utfärda bokföringsordrar.
 • Att fakturera garantiprovision från garantisystemet till projekten.
 • Att utbilda och vara stöd i NCC:s garantisystem.
Dina främsta arbetsuppgifter för moderbolagsborgen kommer att vara:
 • Att administrera koncernens moderbolagsborgen, såsom att utfärda, administrera nedskrivning/avslut och arkivering
 • Att fakturera intern transfer pricing-kostnad
 • Att medverka vid kvartalsrapportering
 • Att vara Super User för NCC:s garantisystem
 • Att utveckla och tillverka textmallar i Garantisystemet
 • Att hämta underlag från Garantisystemet i samband med koncerngemensamma projekt
De här erfarenheterna och egenskaperna söker vi

Du har minst tre års erfarenhet av arbete som innefattar hög servicenivå i en roll innehållande ekonomi/administrativt arbete i en större organisation. Vi ser att du minst att du har en gymnasial examen och gärna någon ytterligare administrativ utbildning. Dina bokföringskunskaper är goda. Arbetsspråket inom denna enhet är svenska och engelska, vilket kräver att du talar och skriver på svenska och engelska. Du har mycket goda kunskaper i hela Office-paketet.

Vi tänker oss en person med energi och utpräglad servicekänsla som ser det som en självklarhet att stötta avdelningen, som kan känna en stor trygghet i att ha just dig som kollega. Noggrannhet, ordning och struktur är några av dina främsta sidor, och du är lyhörd och är van att jobba självständigt med initiativförmåga. Du trivs i större organisationer och är van vid att ha kontakt och samarbeten med olika människor och roller i ditt dagliga arbete.

Vi erbjuder

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med lärande kultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Ytterligare information

Tjänsten är placerad på NCC:s huvudkontor i Solna. Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna Martin Hecht, Head of Structured Finance, 070-558 57 21 eller Karin Österman de Wall, HR-specialist Rekrytering, 079-078 72 10. Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2020-02-09.

Om NCC

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och ca 16 300 anställda.

Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare. Med Norden som hemmamarknad är NCC aktiva inom värdekjedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror som används vid konstruktion och tillhandahåller beläggnings- och vägtjänster. NCC skapar framtida miljöer för arbete, boende och kommunikation baserad på en ansvarig byggverksamhet som leder till en hållbar interaktion mellan människor och miljö.