Energispecialist

Energispecialist

Vi söker en energispecialist som kommer att arbeta inom NCC:s hållbarhetsarbete med energifrågor och fungera som expertstöd i våra projekt.

Teknik och Hållbarhet är en central specialistavdelning inom NCC Building Sverige med kompetens inom Hållbarhet, Konstruktion, Installation och Visualisering. Avdelningen har drygt 130 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus.

Som energispecialist kommer du tillhöra enheten Hållbarhet med kompetens inom miljö, social hållbarhet, energi, fukt och byggnadsfysik. Verksamheten är fokuserad på stöd, rådgivning, projektering och utveckling i framförallt byggprojekt som drivs av NCC:s projektavdelningar.

Här är dina nya utmaningar

Du kommer främst att arbeta med energiberäkningar i simuleringsverktyget IDA ICE men det finns även möjligheter till arbete med energiuppföljning och energiutredningar.
Arbetet utförs i alla skeden i våra byggprojekt och innebär kontakter med NCC:s projektorganisationer runt om i landet. För att uppnå rätt resultat i projekten kommer du ha nära samverkan med dessa. Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara resultat och samband i projektets olika delar för att på så sätt stärka affärsnyttan.

Det blir ett allt större fokus på hållbarhet och energi i samhället i stort och i byggbranschen specifikt. Det finns därför goda möjligheter till utveckling inom enhetens andra hållbarhetsområden, med möjlighet både till specialisering och breddning.

Du kommer att ingå i en grupp med specialister inom energi, som ansvarar främst för energiberäkningar och energiuppföljning, men vi jobbar även med utredningar och annat stöd inom energi och angränsande områden. Dessutom jobbar vi tätt med de andra grupperna inom Teknik och Hållbarhet, möjligheterna att jobba över gruppgränserna är därför goda.

Önskvärda erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med högskole/civilingenjörsexamen och/eller att du har några års erfarenhet av arbete med IDA ICE, eller energiuppföljning och energioptimering i fastigheter.

Vi vill att du har erfarenhet av att självständigt leda och driva uppdrag/projekt. Du kan gärna ha en bakgrund som konsult.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom några av följande områden:
  • Fastighets- eller byggbranschen
  • Energi- och inneklimatsystem i byggnader
  • Energi- och inneklimatsimuleringar i simuleringsverktyget IDA ICE
  • Energiuppföljning och energiutredningar
  • Miljöcertifieringssystemen Miljöbyggnad, BREEAM, LEED eller Svanen
Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
Som person är du engagerad inom ditt område och har en vilja att utveckla energiarbetet på NCC. Du trivs med att genomföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt. Du har en god förmåga att planera, driva och administrera uppdrag. För att lyckas i rollen har du en flexibilitet i ditt sätt att arbete, en förmåga att jobba i en miljö där du snabbt behöver ställa om och anpassa dig efter ändrade förutsättningar och planer.

Vi erbjuder

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med lärande kultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Du kommer att jobba i ett stort entreprenörsföretag med en ständig närhet till produktionssidan och stor möjlighet till återkoppling och erfarenhetsåterföring.

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft. Vi spelar också en aktiv roll i utvecklingen av de hållbarhetsfrågor som NCC är involverade i.

Vi har ett bra utbyte mellan våra kontor där du kommer att få ta del av erfarenheter från kolleger och projekt i andra delar av landet. Hos oss är det du som påverkar din utveckling!

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s kontor i Solna. Resor i tjänsten kan förekomma. Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna gruppchef Mattias Millinger, 0790787778. Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2020-01-12.

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.
Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation.
Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.


NCC är ett värderingsstyrt företag där vi bl.a. lägger stor vikt vid vår arbetsmiljö vilket inkluderar mångfald och jämställdhet.

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 12 jan 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare. Med Norden som hemmamarknad är NCC aktiva inom värdekjedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror som används vid konstruktion och tillhandahåller beläggnings- och vägtjänster. NCC skapar framtida miljöer för arbete, boende och kommunikation baserad på en ansvarig byggverksamhet som leder till en hållbar interaktion mellan människor och miljö.