Energispecialist - Uppdragsledare

Energispecialist - Uppdragsledare

Vi söker en energispecialist som kommer att arbeta inom NCC:s hållbarhetsarbete med energifrågor och beräkningar samt fungera som expertstöd i våra projekt.

Som uppdragsledare kommer du att vara ansvarig för uppdrag du själv arbetar i samt leda och samordna andra som jobbar med energi och hållbarhet i samma byggprojekt.

Teknik och Hållbarhet är en central specialistavdelning inom NCC Building Sverige med kompetens inom Hållbarhet, Konstruktion och Installation. Avdelningen har drygt 130 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med NCC:s affär och projekt i fokus.

Som energispecialist kommer du tillhöra enheten Hållbarhet med kompetens inom miljö, social hållbarhet, energi, fukt och byggnadsfysik. Verksamheten är fokuserad på stöd, rådgivning, projektering och utveckling i framförallt byggprojekt som drivs av NCC:s projektavdelningar.

Här är dina nya utmaningar

Du kommer framförallt att arbeta med energi- och inneklimatberäkningar i simuleringsverktyget IDA ICE och energiuppföljning samt energiutredningar. Arbetet utförs i alla skeden i våra byggprojekt och innebär kontakter med NCC:s projektorganisationer runt om i landet. För att uppnå rätt resultat i projekten kommer du ha nära samverkan med dessa. Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara resultat och samband i projektets olika delar för att på så sätt stärka affärsnyttan.

Det blir ett allt större fokus på hållbarhet och energi i samhället i stort och i byggbranschen specifikt. Det finns därför goda möjligheter till utveckling inom enhetens andra hållbarhetsområden, med möjlighet både till specialisering och breddning.

Du kommer att ingå i en grupp med specialister inom energi, som ansvarar främst för energiberäkningar och energiuppföljning, men vi jobbar även med utredningar och annat stöd inom energi och angränsande områden. Dessutom jobbar vi tätt med de andra grupperna inom Teknik och Hållbarhet, möjligheterna att jobba över gruppgränserna är därför goda.

Önskvärda erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet med energiberäkningar. Har du även jobbat med energiutredningar, energiuppföljning eller installationer är det meriterande. Du är troligen civil/högskoleingenjör eller har gått en teknisk utbildning och har några års arbetslivserfarenhet.

Vi vill att du har erfarenhet av att självständigt leda och driva uppdrag/projekt.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom några av följande områden:
  • Energi- och inneklimatsimuleringar i simuleringsverktyget IDA ICE
  • Energiuppföljning och energiutredningar
  • Fastighets- och/eller byggbranschen
  • Energi- och inneklimatsystem i byggnader (installationer)
  • Miljöcertifieringssystem så som Miljöbyggnad, BREEAM, LEED eller Svanen m.fl.
Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Som person är du engagerad inom ditt område och har en vilja att utveckla energiarbetet på NCC. Du trivs med att genomföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt. Du har en god förmåga att planera, driva och administrera uppdrag. För att lyckas i rollen har du en flexibilitet i ditt sätt att arbete, en förmåga att jobba i en miljö där du snabbt behöver ställa om och anpassa dig efter ändrade förutsättningar och planer.

Vi erbjuder

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med lärande kultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Du kommer att jobba i ett stort entreprenörsföretag med en ständig närhet till produktionssidan och stor möjlighet till återkoppling och erfarenhetsåterföring.

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar från tidiga skeden till färdig byggnad, vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft. Vi spelar också en aktiv roll i utvecklingen av de hållbarhetsfrågor som NCC är involverade i.

Vi har ett bra utbyte mellan våra kontor där du kommer att få ta del av erfarenheter från kolleger och projekt i andra delar av landet. Hos oss är det du som påverkar din utveckling!

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s kontor i Solna. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna gruppchef Mattias Millinger, 0790787778.

Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2020-12-05.

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda. NCC är ett värderingsstyrt företag där vi bl.a. lägger stor vikt vid vår arbetsmiljö vilket inkluderar mångfald och jämställdhet. Vi är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra Europa med en omsättning på 58 Mdr SEK och ca 15 500 anställda.

Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 5 dec 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt, Tillit och Framåtanda.