Business Controller

Business Controller

På NCC är vi djärva nog att tro att vi faktiskt kan förändra världen till något bättre. Därför kräver ett jobb här kreativt tänkande samt förmåga att samarbeta och hantera en mängd olika utmaningar. Vi älskar att se människor växa och tror att man gör det bäst i en vänlig och stöttande miljö. Välkommen till oss om du vill vara med om något stort - att förbättra vardagen för nuvarande och kommande generationer.

Affärsområde NCC Infrastructure levererar hela infrastrukturprojekt - från design och konstruktion till produktion och service - utifrån en verksamhet som är indelad i fyra divisioner. Två av divisionerna är inriktade på större infrastrukturprojekt såsom tunnlar, vägar och järnvägar. De två andra divisionerna fokuserar på mindre och medelstora projekt inom infrastrukturområdet samt drift- och vägservice.

Vi ser positivt på framtiden och är väldigt glada att ha fått förtroendet att ansvara för flera projekt som bidrar till ett framtida Norden. För att vi ska lyckas med alla spännande utmaningar som är på gång behöver vi fler viktiga spelare till vårt lag. Vi söker nu en Business Controller på affärsområdesnivå till NCC Infrastructure, med placering i Solna.

Här är dina nya utmaningar

I rollen som Business Controller är du är delaktig i månads-, kvartals-, och helårsrapportering samt budget- och prognosprocess. Du stödjer aktivt, analyserar och följer upp verksamheten genom affärscontrolling. Du bidrar till att utveckla uppföljning, analyser och ekonomistyrningen inom affärsområdet.
I rollen som Business Controller arbetar du nära Chefscontrollern och rapporterar till ekonomichefen för NCC Infrastructure.

Vi arbetar i en värld av förändring så vi söker dig som vill arbeta med förbättringsarbete, struktur och implementering av nya smarta lösningar i våra arbetssätt inom ekonomi. Du är en person som är intresserad av ett komplext arbete med mycket informationsinhämtning och som är duktig på att dra slutsatser. Vi ser att du är trygg i din yrkesroll och trivs med att både arbeta självständigt med ett stort ansvar men också har förmågan att arbeta i team eftersom arbetet innebär många kontaktytor och mycket samarbete med andra.

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi att du har

Vi söker dig som är civilekonom, gärna med erfarenhet av redovisning och ekonomistyrning. Du har cirka 7-10 års erfarenhet av en kvalificerad, affärsinriktad och analytisk roll som controller i större företag. Erfarenhet från byggbranschen och successiv vinstavräkning är meriterande. Du har en mycket god förståelse för ekonomifrågor och ett starkt verksamhets- och affärsintresse. För att trivas i NCC och i rollen som Business Controller behöver du vara en drivande, kommunikativ och ledande person som tycker om att skapa resultat tillsammans med andra. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som analytisk förmåga, ansvarstagande, engagemang, integritet och att du har ett strukturerat arbetssätt. Vi ser att du arbetar bra i grupp samt effektivt mot givna deadlines. Du har god erfarenhet av att bearbeta information ur olika affärssystem och använder Excel och PowerPoint som arbetsverktyg.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Solna. Tjänsten kan medföra resor då affärsområdet är nordiskt.

Kom och väx!

Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till HR Specialist Rekrytering Karin Österman de Wall 079-078 72 10. Då det är semestertider kommer urvalet att påbörjas från och med den 14 augusti.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 23 aug (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.