Bolagsjurist

Bolagsjurist

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 medarbetare (2017). NCC skapar framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö.

NCC Building bygger bostäder, kontor och offentliga och kommersiella lokaler som till exempel skolor, sjukhus och badhus samt butiker och hotell. NCC Building är NCC:s största affärsområde och finns representerad i hela Norden med en mycket stark ställning på den svenska marknaden.

Dina nya utmaningar

Tjänsten som bolagsjurist på NCC Building erbjuder en stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Som juridiskt stöd inom entreprenadområdet arbetar du nära verksamheten med våra projekt och avtal. Frågorna rör främst entreprenadjuridik och offentlig upphandling men även tvister, compliance och miljörätt.

I rollen arbetar du nära övriga bolagsjurister inom juristenheten på divisionen Building Sverige, som även ingår i NCC Buildings nordiska juridiska funktion bestående av totalt 17 juristkollegor, från de fyra nordiska länderna. Rollen erbjuder möjlighet att ingå i nordiska arbetsgrupper rörande juridiska frågeställningar.

Juristenheten ansvarar även för att skapa och hålla i utbildningar och seminarier inom juridik och kontraktshantering för kollegor inom NCC. Enheten arbetar även aktivt som en viktig del i det fortsatta strategiska utvecklingsarbetet inom bolaget.

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med juristutbildning som har ett antal års erfarenhet från självständigt juridiskt arbete i ett företag, större organisation eller på advokatbyrå, gärna med entreprenadrätt, offentlig upphandling och kommersiella avtal. Notarietjänstgöring är meriterande. Rollen kräver mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, och goda kunskaper i engelska.

Vi söker en person som vill arbeta nära verksamheten i en rådgivande och relationsskapande funktion. Du bör ha ett genuint intresse för affärer och tycka om att leverera god service. Du trivs med att självständigt styra och prioritera ditt arbete och hantera en stor variation av frågor inom olika områden där du blir en integrerad del i affärsprocesserna och att bistå med effektiv rådgivning som är praktiskt användbar.

Ytterligare information

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Vallgatan i Solna. Rapportering sker till vår chefsjurist inom Building Sverige.

Kom och väx!

Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss är det du som påverkar din utveckling.

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR Specialist Rekrytering Matilda Jönsson på telefon 070 - 088 78 52 eller chefsjurist Building Sverige Elly Höijer på telefon 070-612 03 25. Skicka in din ansökan senast den 24 september via länken nedan.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 24 sept (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.