Business Controller

Business Controller

På NCC ser vi positivt på framtiden och för att vi ska lyckas med alla spännande utmaningar som är på gång behöver vi fler viktiga spelare till vårt lag.

Som Business Controller på NCC Infrastructure ingår du i ett team med 5 personer som arbetar övergripande med hela affärsområdet. Vi strävar alltid efter att bli bättre och därför kommer du vara med att utveckla och förbättra våra arbetssätt inom uppföljning, analys och ekonomistyrning för affärsområdet. Tjänsten innebär många kontaktytor och mycket samarbete med andra, vilket kräver att du är intresserad av teamarbete och att utveckla goda relationer.

Du rapporterar till Chefscontrollern och arbetar på NCC:s nya huvudkontor på Herrjärva Torg i Solna.

Tjänsten kan sporadiskt medföra resor då affärsområdet är nordiskt.

Din utmaning:

På NCC är tjänsten som Business Controller viktig och du får ett ansvar inom följande områden:
  • Delaktig i ekonomistyrning, uppföljning och analys av affärsområdet
  • Delaktig i arbetet med budget- och prognosprocesser
  • Delaktig i arbetet med kassaflödesanalyser, koncernredovisning, internkontroll samt månads-, kvartals-, och helårsrapportering
  • Delaktig och drivande i redovisningsrelaterade frågeställningar
  • Tillsammans med kollegor utveckla och förbättra våra uppföljnings- och rapporteringsprocesser
Dina erfarenheter och egenskaper:

För att ha en bra matchning till den här tjänsten ser vi att du har över 5 års arbetslivserfarenhet inom redovisning, revision och/eller controlling samt uppfyller följande:
  • Akademisk utbildning i ekonomi är ett krav
  • Goda kunskaper inom redovisning är ett krav
  • Mycket goda Excel-kunskaper samt systemintresse är ett krav
  • Erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är mycket meriterande
  • Du kommunicerar obehindrat i svenska och engelska, både i tal och skrift
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som analytisk förmåga, ansvarstagande, engagemang, integritet och att du har ett strukturerat arbetssätt. Vi ser att du arbetar bra i grupp samt effektivt mot givna deadlines. För att trivas i NCC och i rollen som Business Controller behöver du vara en drivande, kommunikativ och ledande person som tycker om att skapa resultat tillsammans med andra.

Din ansökan

Skicka in ditt CV till oss på Human Capital redan idag då intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Max Hedgren på max.hedgren@humancapital.se eller Anna-Ida Hallberg på anna-ida.hallberg@humancapital.se. NCC samarbetar med Human Capital i den här rekryteringen och hänvisar all kontakt gällande tjänsten till dem, rekryteringskontakter undanbedes. #LI-DNI
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 mars 2021 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial.