Försäljningsdirektör till Miele Professional

Försäljningsdirektör till Miele Professional

Om Tjänsten

Vill du jobba i ett framgångsrikt internationellt företag med högkvalitativa produkter inom vitvarubranschen, framförallt inom fastighet och medicinteknik? För att bli framgångsrik i rollen måste du ha känsla för försäljning och ett starkt fokus på upphandlingar, samtidigt som du är en motiverande ledare. Dessutom är du strategiskt lagd och har förmågan att tänka nytt och identifiera och utnyttja möjligheter att öka omsättning och lönsamhet i Sverige.

Dina Arbetsuppgifter

Som försäljningsdirektör för Miele kommer du att ingå i ledningsgruppen och ansvara för försäljningsorganisationen på Professional-sidan bestående av ett team av 5 direktrapporterande mellanchefer. Ansvarsområdet inkluderar affärssegmenten fastighet, medicinteknik och produktstyrning.

Ansvarsområden:
  • Ansvara för att organisationen uppnår uppsatta mål inom Miele Professional-segmentet
  • Ansvara för upphandlingsprocesser och optimering av anbudsförfarande.
  • Implementera strategier i enlighet med direktiv.
  • Bygga, underhålla och utveckla relationer med kunder/stakeholders inom det givna området för att stärka Mieles position på marknaden.
  • Ansvara för lokal prissättning och produkt- / sortimentsstrategi.
  • Säkerställ att Mieles standard efterlevs i linje med huvudkontorets uppsatta direktiv.
  • Ansvara för att utveckla och stärka personalen i Professional-segmentet.
  • Månadsrapportering och leveransprognostisering.
  • Ansvara för alla avkastningar på finansiella investeringar i Professional BU Sales and Service.
Om Dig

Vi söker dig som vill representera Mieles värderingar i alla aspekter av arbetet. Du har ett eget driv och är en entusiasmerande och trygg ledare. Du är strategiskt lagd med förmågan att tänka nytt och kan identifiera och utnyttja möjligheter att öka omsättning och lönsamhet på en svensk marknad. Du bör vara självständig och kunna hantera komplexa arbetsuppgifter. Har du tidigare arbetat med ett premiumvarumärke och arbetat i en internationell miljö så är det meriterande. Du är väl införstådd i upphandlingsprocesser inom både offentlig och privat sektor och har erfarenhet av anbudsförfarande.

Vi söker dig som har en relevant utbildning och/eller längre chefserfarenhet inom affärsorienterade organisationer gärna inom ett tekniskt område. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i SAP. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift på professionell nivå. Du har B-körkort.

Om Oss

Vi erbjuder ett spännande jobb i en global organisation med långsiktigt perspektiv och goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer leda ett talangfullt och ambitiöst team med ett tydligt målfokus. Miele är ett företag som tydligt präglas av sina högkvalitativa produkter.

Miele är Europas största familjeföretag i vitvarubranschen, grundat redan 1899. Miele är en internationell koncern med bas i Tyskland med cirka 20 000 anställda i 50 länder. 2016/2017 omsatte Miele-koncernen ca 4 miljarder € . Företaget har sedan starten byggt sin marknadsposition på att ligga främst inom kvalitet, teknik och innovationer.

Miele AB är koncernens dotterbolag i Sverige med ca 120 medarbetare och omsätter ca 700 miljoner kronor. Vår uppgift i Sverige är att marknadsföra, sälja och bedriva eftermarknadsservice för Mieles produkter inom hushåll, industri, sjukhus- och dentalmarknaden.

Mer information om Miele finns på www.miele.se

Information

I denna rekrytering samarbetar Miele med Randstad och rekryteringskonsult Andreas Dahlén.

Kontaktperson: Andreas Dahlén, rekryteringskonsult, 070-5732443, andreas.dahlen@randstad.se

Anställningsomfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort: Solna
Sista ansökningsdag: 2018-10-07
Mer info
Kontaktperson Andreas Dahlén
Telefon 070 573 24 43
Område Solna
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 7 okt (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.