Distriktsäljare Kitchen Retail till Miele

Distriktsäljare Kitchen Retail till Miele

Jobbeskrivning

33,000 ton vitvaror i form av tvättmaskiner, torktumlare etc. slängs varje år. Motsvarande siffra för kyl och frys är 27,000. Den totala vikten för vitvaror och hemelektronik som slängs i Sverige är ungefär 62,000 ton. sexio.två.tusen.ton.

Är du också trött på slit och släng beteendet? Vill du jobba för ett varumärke som strävar efter att leverera produkter som håller längre än köksluckorna i nya köket? Vill du vara stolt över att vara en del av ett bolag som erbjuder reparation under minst 15 år?

Say no more – du kan ha hittat hem!

Om rollen

Vi som söker vår nya närmastes kollega heter Mikael Juhlin (distrikt syd) och Anders Nordenstrand (distrikt väst/norr) samt jag själv Mikael Gefvert, med ansvar att leda gruppen och att vi tillsammans genomför fortsatta stordåd på marknaden. Vi är en litet men sammansvetsat team som nu ser fram emot att välkomna dig som kan ta sig an distriktområdet Stockholm-Mälardalen.

Som du säkert redan vet så är Miele ett starkt och uppskattat varumärke och en del av ditt arbete kommer vara att bibehålla och fördjupa den goda relation vi har med våra befintliga kunder. Men handen på hjärtat, hur kul vore en säljroll om det bara handlade om förvaltning? Självklart kommer du att ägna en stor portion av din tid till att skapa möjlighet för fortsatt tillväxt, framför allt med försäljning mot köksfackhandeln samt byggvaruhus, arkitekter och inredare. Du kommer att jobba helt i en B2B-roll, där du har nära kontakt och skapar långsiktiga och starka relationer med både butiksägare och säljare, arkitekter samt inredare.

Om dig

Miele är ett snällt bolag. Vi strävar inte efter tillväxt till vilket pris som helst. En affär är lyckad när alla involverade känner att det har varit en fullträff att ingå partnerskap – år efter år. Därför är det viktigt för oss att din säljstil präglas av lyhördhet gentemot kundens behov. Du har jobbat tillräckligt länge med försäljning för att veta att ett lyckat kundmöte till 80% handlar om att ställa frågor och lyssna. Du är kreativ i de lösningar du presenterar och anpassningsbar i den mån det är möjligt.

Du kommer såklart att få en gedigen introduktion i våra produkter och vi kollegor kommer säkerställa att du får stöd och svar längs vägen, men för att underlätta en effektiv start ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta mot köks- och byggmarknaden eller likvärdigt.

Att du har B-körkort, pratar engelska och är van att arbeta i olika CRM system samt office paketet är nästan lite överflödigt att skriva, men vi tar med det ändå för tydlighetens skull.

Hoppas dessa rader har fångat ditt intresse och du vill vara en del av vårt härliga gäng.

Jag är på semester i Brasilien fram till den 11 juli och nås enbart via jungelvrål fram tills dess. Har du frågor eller funderingar kring rollen får du gärna kontakta vår VD Niklas Mair, niklas.mair @ miele.com

Jag ser fram emot att prata med dig inom kort.

Allt gott,

Mikael Gefvert
Mer info
Kontaktperson Mikael Gefvert
Email Mejla Mikael Gefvert
Område Solna
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 aug 2022 (40 dagar kvar)