Studerande NOC operatör till NetNordic

Studerande NOC operatör till NetNordic

NetNordics nordiska NOC i solna söker dig som studerar

Som NOC operatör kommer du att bemanna NetNordics nordiska NOC där dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär övervakning/monitorering av kundernas inkommande larm, felavhjälpning samt hantera back-up system och core-filer. Du genomför även enklare felsökning och vid mer komplexa felanmälningar ingår det i uppdraget att eskalera till 2nd level support så snabbt och effektivt som möjligt. Arbetet sker nattetid mellan 00.00-07.00. Arbetet kräver god förmåga att prioritera och eskalera larm enligt rutiner. Eftersom du kommer ha kontakt med såväl nationella som internationella kunder via telefon och mail, samt att koncernspråket är engelska, så behöver du kunna uttrycka dig väl både på svenska och engelska.

Du kommer att ingå i ett roterande NOC-team som bemannar nattpassen enligt överenskommen schemaläggning. Beroende på din studiesituation kommer arbetets omfattning att variera i antal dagar per vecka, med stor flexibilitet. Detta är ett uppdrag via Maxkompetens och löper på tillsvidare med placering i Solna. På sikt finns det goda möjligheter att gå vidare inom NetNordic för rätt person.

Vi söker dig som studerar en nätverksrelaterad utbildning. Alternativt att du har ett brinnande intresse för nätverk och är studerande. Du skall se detta som en god möjlighet att utvecklas vidare inom nätverk vid sidan av studierna. Du har ett starkt teknikintresse och är en engagerad lagspelare. Flexibilitet är viktigt i den mån att du ser det som en självklarhet att ställa upp och rycka in när det behövs för dina kollegor. Eftersom rollen innebär mycket kundkontakt ser vi dig också som en kommunikativ och serviceinriktad person. Du har ett starkt eget driv och en hög arbetsmoral som speglar sig i ditt ansvarstagande arbetssätt.

Kvalifikationer:
  • Grundläggande förståelse om nätverk.
  • Kunskap inom operativsystem som Linux
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
  • Pågående utbildning inom nätverk eller annan utbildning.
NetNordic AB är den svenska organisationen av NetNordic-koncernen som består av moderbolaget NetNordic Holding och har idag ca 130 anställda. De har en unik förståelse för dess kunders kommunikationslösningar och som systemintegratör erbjuder de idag allt ifrån design av nät, integration, drift av hela eller delar av nätet, support samt övervakning via NetNordic 24/7/365 NOC vilket ger dem en spännande roll på den svenska marknaden.

NetNordic tillhandahåller lösningar och tjänster för bredbandsnät inom FTTx segmentet. För en effektiv hantering används provisioneringssystemet BECS, ett system som möjliggör att stora mängder av tjänster och användare kan sammankopplas automatiskt. I deras produktportfölj har de även managerade tjänster, molntjänster och övervakning.

Som en del av NetNordic-team kan du utvecklas tillsammans med dedikerade och kunniga medarbetare.

NetNordics NOC, Network Operation Center, har öppet 24/7/365 och är placerad i Solna. Där övervakas driften för Nordiska kunders olika nätverk och utrustning. Ledord för NetNordic är kundfokus, teamkänsla och entusiasm. Deras NOC är något utöver det vanliga då de inte enbart hanterar larm och ärenden utan även underhåller monitoreringsplattformen, felsöker i kundens nät samt sköter installation av nya kunder och ny utrustning i näten. Det finns alltså utrymme för kompetensutveckling och hands-on. Läs mer på www.netnordic.se

Vi på Maxkompetens ansvarar för bemanningen av natt-NOCen och söker kontinuerligt NOC-tekniker till vår studentpool hos Netnordic. Har du ett brinnande intresse för nätverk och vill arbeta vid sidan av studierna? Då kan detta vara rätt utmaning för dig!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 apr (40 dagar kvar)