Accountant till Loomis AB

Accountant till Loomis AB

Detta söker vi
Loomis har växt kraftigt de senaste åren med en global tillväxt på bred front och behöver nu förstärka Group Finance med en Accountant. Här erbjuds en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta i en börsnoterad koncern och lockas av att få vidareutveckla moderbolagets ekonomifunktion.

Dina arbetsuppgifter
Som Accountant kommer du att tillsammans med en Accounting Manager ansvara för redovisningen av Loomis AB. Loomis planerar att fortsätta växa och är mitt uppe i ett utvecklingsarbete vilket innebär att moderbolaget expanderar och får en allt mer tydlig roll i koncernen. Redovisningsfrågorna för moderbolaget kommer därmed att bli större i omfång och öka i komplexitet. Koncernens moderbolag bedriver ingen operativ verksamhet utan består primärt av koncernledning och stabsfunktioner. Moderbolagets intäkter avser främst licensavgifter och intäkter från dotterbolag.

Du kommer att tillhöra teamet Corporate Control på elva personer och rapportera till Accounting Manager. Placering är på Loomis huvudkontor på Drottninggatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Bokslutsarbete (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Löpande redovisning och fakturering
  • Treasuryadministration och bankavstämningar
  • Delaktig i budget- och prognos
  • Skatt
  • Delaktig i delar av koncernkonsolideringen
  • Kontakt med dotterbolag
  • Delaktig i årsredovisning för moderbolaget
  • Driva och delta i diverse projekt inom Group Finance
  • Kontinuerligt arbete med processförbättring och utveckling av rutiner
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med moderbolagsredovisning eller haft ett redovisningssansvar för ett dotterbolag i en internationell koncern. Troligtvis arbetar du idag i en likande roll alternativt som redovisningsekonom eller redovisningsansvarig. Det är starkt meriterade om du har arbetat i en internationell och expansiv miljö. Vidare har du goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person
För att lyckas i rollen som Accountant är du van vid att driva ditt arbete framåt och du motiveras av att fullfölja till målet. Du trivs med att arbeta med komplexitet och besitter förmågan att omsätta idéer till operativa planer. Då Loomis har haft en starkt tillväxt som förväntas att fortsätta söker vi en person som vill vara att utveckla processer, strukturer och system. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor inom organisationen är det även viktigt att du besitter en god samarbetsförmåga och är lyhörd för organisationens behov.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Loomis med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för kontanthantering och internationell värdehantering. Loomis har ett internationellt nätverk av ca 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och koncernen omsatte ca 21 miljarder SEK år 2019. Loomis är noterat på large cap-listan på NASDAQ Stockholm. Läs mer på: www.loomis.com