Vi söker Logistikansvarig med kunskaper i Kinesiska

Vi söker Logistikansvarig med kunskaper i Kinesiska

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme.Vattenfalls huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi på Lernia söker nu en logistikansvarig till Vattenfall med minst ett års tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Om tjänsten:

Som logistikansvarig kommer du att ansvara och följa upp eldistributions- och leverantörsavtal. Du kommer även att vara behjälplig vid projekt som ansvarar för utrullningen av nya mätare till Vattenfalls kunder.

Arbetsuppgifter:

Som logistikansvarig kommer du att ha ett nära samarbete med avtalsparterna för att säkerställa att mätare levereras enligt tidsplan. Du kommer även att stödja kontraktansvarig och andra kollegor med uppföljningar av , och diskussion med, olika leverantörer. Resor inom tjänst förekommer bland annat i form av platsbesök hos leverantörerna i Kina.

Du kommer bland annat att arbeta med att:
  • Säkerställa att mätare levereras till rätt plats i rätt tid och koordinera leveranserna mellan de två avtalsparterna.
  • Stödja kontraktsansvarig med uppföljning av leverantörerna samt projektet i diskussionen med mätarleverantören.
  • Genomföra platsbesök hos leverantörerna för att säkerställa efterlevnad av krav och instruktioner.
  • Förvaltning av andra materialavtal samt stötta verksamhet med logistik/lager aktiviteter.
Erfarenhet/Krav:
  • Tidigare erfarenhet av logistikarbete inom energibranschen (minst 1 års erfarenhet)
  • Minst Högskola/Universitet inriktning projektledning, analys, inköp, avtal, lager & logistik
  • Har god kommunikativ förmåga och kan obehindrat uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift. Du kan även uttrycka dig på kinesiska (mandarin) i tal och skrift.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från elkraftbranchen och miljö-/hållbarhetsarbete.
Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen som logistikansvarig behöver du vara tydlig, noggrann och samarbetsorienterad.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan uppdraget kan påbörjas, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 juni 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.