HR-partner till Karolinska Universitetssjukhuset

HR-partner till Karolinska Universitetssjukhuset

Trivs du med förändringsarbete? Är du erfaren inom HR och vill vara med och driva framtidens hälso- och sjukvård framåt? Nu söker vi på Lernia en HR-partner till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna!

Om uppdraget
Karolinskas HR-avdelning ansvarar för övergripande strategiska HR-frågor och arbetet sker både centralt och nära verksamheten. Avdelningen består av cirka 110 medarbetare varav hälften har en verksamhetsnära placering. Allt HR-arbete präglas av sjukhusets övergripande strategier för att utveckla verksamheter och utgår ifrån sjukhusets värderingar: ansvar, helhetssyn och medmänsklighet.

Karolinska behöver nu ytterligare förstärkning av en HR-partner och vi söker därför dig som vill vara med i det fortsatta utvecklingsarbetet inom Karolinska Universitetssjukhuset tillsammans med ett erfaret HR-team. Uppstart sker i oktober och uppdraget pågår därefter under 6 månader. Därefter är tanken, såvida alla parter är nöjda, att du kommer bli överrekryterad till Karolinska . Under uppdragsperioden kommer du att vara anställd av Lernia och uthyrd till Karolinska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten
I din roll som HR-partner kommer du att arbeta konsultativt med stöd till chefer inom såväl strategiska, taktiska som operativa personalfrågor. Du kommer att sitta med i verksamhetsnära ledningsgrupper och bidra med HR-perspektivet. Vidare arbetar du med bl.a. avtal, arbetsrätt och samverkansfrågor, kompetensförsörjning, personalekonomi, arbetsmiljö, personal- och organisationsutveckling samt förändringsarbete. Som HR-partner finns det även möjlighet att ingå i olika sjukhusövergripande projekt och arbetsgrupper.

Karolinska befinner sig i ett spännande förändringsskede och inom HR arbetar man aktivt med utvecklings- och förbättringsfrågor. Du kommer att vara delaktig i processer gällande införandet av en ny verksamhetsmodell och får chansen att vara med och påverka. Om du vill vara med på Karolinskas förändrings- och utvecklingsresa är detta tjänsten för dig!

Du kommer att arbeta både på Karolinska i Solna och i Huddinge.

Om dig
För att lyckas i rollen som HR-partner har du:
  • Akademisk utbildning inom HR och minst fem års erfarenhet av kvalificerat, verksamhetsnära HR-stöd till chefer
  • Erfarenhet från arbete med chefsstöd i en större organisation och/eller inom offentlig sektor
  • Erfarenhet av projektarbete, har du projektledarerfarenhet är det meriterande
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete och egen ledarerfarenhet
  • Erfarenhet av facklig samverkan, förhandling och löneöversynsprocesser
  • Driv och god vana av att arbeta proaktivt och självständigt
  • Mycket god förmåga att lyssna och kommunicera på ett värdeskapande sätt
  • Prestigelöshet och mod att pröva nya lösningar
  • Lätt för att samarbeta och skapa förtroende samt bygga effektiva nätverk
  • Hög grad av analytisk förmåga att se helheter
Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstid med möjlighet till tillsvidareanställning/Heltid/Solna, Stockholm

Om anställningen
Tjänsten som HR-partner är ett konsultuppdrag som startar i oktober och förväntas pågå till april, därefter är tanken överrekrytering till Karolinska. Som konsult blir du anställd av Lernia och uthyrd tillKarolinska.

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Som konsult hos oss har du samma rättigheter som hos en traditionell arbetsgivare. Vi har kollektivavtal och erbjuder bl.a. generöst friskvårdsbidrag, tjänstepension, fem veckors semester, försäkringar enligt kollektivavtal och målsamtal.

Om ansökan
Urvalet hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag så ökar du chansen till jobbet!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.