Affärsanalytiker till Länsförsäkringar Stockholm

Affärsanalytiker till Länsförsäkringar Stockholm

Är du en analytisk och driven person som brinner för att utveckla affärens lönsamhet? Trivs du i en bred och spännande roll med många kontaktytor inom organisationen? Länsförsäkringar Stockholm söker nu en analytisk nyckelperson för att utveckla och stärka sin analytiska mognad!

Om jobbet
Som Affärsanalytiker kommer du ingå i teamet Control & Analys. I rollen kommer du ha många kontaktytor och abeta nära försäljningsorganisation tillsammans med bolagets CRM-funktion och Control. Vidare kommer du ha mycket kontakt med LFAB, främst IT-sidan då du kommer att agera kravställare mot de. Du kommer att ha placering på bolagets moderna kontor i Solna, Frösunda (5 min promenad från Solna station och Mall of Scandinavia) men just nu arbetar majoriteten av de anställda hemifrån.

Som Affärsanalytiker ingår bl.a. bearbetning och utforskning av stora datamängder samt datamining inför analys och kampanjer. Frågor som rör arbete kring framtagande av målgruppsurval, där både interna och externa datakällor används, kommer vara en del av din vardag. Vidare kommer du att lägga en stor del av din tid på kvalitetssäkring av data och analysresultat samt självständigt analysera data för att fånga trender och bygga modeller som kan användas i affären. Bolaget ser potential i att arbeta med ytterligare automatisering och vidareutveckling av deras interna dataflöden och vi söker därför en person som vill kavla upp ärmarna och vara med på den resan - med andra ord finns det stor chans för just dig att sätta din prägel på rollen i jakten på ännu bättre analyser och resultat.

Vad vi söker
Som person har du en problemlösningsförmåga, tar initiativ och är kommunikativ. Vi ser att du har ett analytiskt mindset, ett faktabaserat förhållningssätt och trivs med både självständigt arbete som samarbete med andra medarbetare. Vad du vill åstadkomma och din framtid är viktigare än vad du gjort tidigare. Vi lägger störst vikt vid din personlighet, inställning och attityd. Andra viktiga egenskaper för att passa i rollen är att du är positiv, nyfiken, en orädd och modig person som trivs i en organisation i ständig förändring.

Vi tror även att du har följande erfarenheter:
  • Akademisk utbildning inom relevant område
  • Är van att arbeta med stora mängder data från många olika källor med varierad struktur
  • Har mycket god erfarenhet analys och programmering i SAS men även gärna R eller liknande
  • Har mycket god erfarenhet av Excel och power query, databashantering och databearbetning i SQL eller liknande
  • Har djup kunskap och erfarenhet av att bygga prediktiva modeller
  • Är van att presentera/sammanställa insikter från BI verktyg på ett pedagogiskt sätt
Om vår kund
Länsförsäkringar Stockholm är ett lokalt och kundägt försäkringsbolag som funnits i Stockholm sedan 1844. Vi hjälper våra kunder med allt som rör deras vardagsekonomi och sedan några år tillbaka har vi både bank och en egen fastighetsförmedling. Vår vision är att bli stockholmarnas mest omtyckta företag och dit kommer vi genom att skapa trygghet och närhet på ett enkelt, naturligt vis, alltid med stockholmarnas bästa i åtanke!

Länsförsäkringar Stockholm vill vara en del av de som framgångsrikt bygger sina affärer runt omställningen till ett hållbart samhälle. Vi vill använda vår ekonomiska styrka för att finansiera omställning samt genom vår kunskap bidra till att vi och våra kunder agerar på ett hållbarare sätt.

Att jobba hos Länsförsäkringar Stockholm
Vår vision att bli stockholmarnas mest omtyckta företag är det som driver utveckling hos oss och vägen dit är genom vårt medarbetarskap och ledarskap. Medarbetarskapet innebär nyfikenhet på varandra och vi ser fördelar med att vi alla är olika och bidrar med olika erfarenheter och perspektiv. Vi är självdrivande och öppna för konstant lärande genom att aktivt dela kunskap med varandra. Vi arbetar med direkt feedback, uppmärksammar när vi gör något bra och firar framgångar tillsammans.

Vi svarar gärna på dina frågor
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Stockholm med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryterare Marcus Ström på telefon 0708-575005 eller mail marcus.strom@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast. Vi tar endast emot ansökan via vårt rekryteringssystem, dvs inga ansökningar via mail.

Fackliga kontaktpersoner:

Forena Åsa Nelander 08-562 882 02

SACO Pier Cosini 08-562 83766

Sökord: affärsanalytiker, analytiker, programmering, data, SAS, SQL, Excel, analys, försäkring, Talents of Sweden, rekrytering, Stockholm, Solna
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (52 dagar kvar)