Projektledare Talent Acquisition & Attraction till Länförsäkringar

Projektledare Talent Acquisition & Attraction till Länförsäkringar

I februari 2022 utnämndes Länsförsäkringar Stockholm till ”Årets arbetsgivare i tjänsteorganisation 2022” i Brilliant Awards. Stolta och glada är dem förstås, men det finns alltid mer att göra. Nu satsar de ännu mer på sitt arbetsgivarvarumärke och kompetensförsörjning och söker därmed en Projektledare inom Talent Acquisition & Attraction!

Det här är ett konsultuppdrag via oss på Wise Professionals som pågår i sex månader med god möjlighet att gå över till en fastanställning hos LF. Önskad start senast efter sommaren med hänsyn till uppsägningstid. Länsförsäkringar sitter i fina lokaler i Solna men kommer inom kort flytta till nya lokaler i centrala Stockholm.

För att göra verklighet av deras kompetensförsörjningsstrategi behöver Länsförsäkringar din expertis för att strategiskt arbeta med Employer Branding, skapa en fantastisk upplevelse i rekryteringsprocesserna samt utveckla arbetssättet inom Talent Acquisition & Attraction och öka effektiviteten i onboarding.

Om rollen
Du kommer att i denna roll ta en central plats i ett varmt och skickligt HR-team för att agera Projektledare och specialist inom EB och rekrytering. Länsförsäkringar har en stark tro på kompetensförsörjning och utveckling inom bolaget - och det är där du kommer in. Du kommer att arbeta tillsammans med fyra HR-partners och rapportera till HR chef.

Arbetet innebär bland annat:
  • Du kommer att vara bolagets förlängda arm in i alla de sammanhang där potentiella rekryteringar finns
  • Arbeta nära cheferna i rekryteringsprocessen både som stöd och avlastning genom att sätta långsiktig planering, kravprofil, göra urval och delta i rekrytering
  • Genom preboarding och onboarding av nya medarbetare verkställa de första stegen av LFS Akademi
  • Tillsammans med dina kollegor på HR fortsätta kompetensutveckla våra medarbetare
  • Långsiktig Employer Branding arbete för nå LFs mål att bli Stockholms mest omtycka bolag
  • Löpande brett HR-arbete förekommer även i rollen
Vi tror att du är:
Det viktiga är din inställning, nyfikenhet på människor och förmåga att få saker ur händerna. Du behöver ha ett högt självledarskap och samarbetsförmåga för att få saker att hända. För att passa in i rollen gäller det att du är öppen och redo att både hänga med och anpassa arbetet till omvärldens trender, kandidaternas krav på processen och rent operativt stötta cheferna att hitta rätt kandidat. Eftersom du också kommer ha mycket kontakt med många människor tror vi att du är kommunikativ och gillar att prata med andra.

För att ändå ringa in några önskemål vill vi att du:
  • Har jobbat något eller några år inom rekrytering och TA men ännu inte fått full utväxling av din egen potential
  • Har erfarenhet av att använda LinkedIn och andra digitala verktyg när du söker rätt kandidater och underhåller talanger
  • Älskar ordning och reda och har ett välutvecklat strukturerat arbetssätt
Om Länsförsäkringar Stockholm
Länsförsäkringar Stockholm är ett lokalt och kundägt försäkringsbolag som funnits i Stockholm sedan 1844. Vi hjälper våra kunder med allt som rör deras vardagsekonomi och sedan flera år tillbaka har vi både bank och en egen fastighetsförmedling. Vår vision är att bli ”Stockholmarnas mest omtyckta företag” och dit kommer vi genom att skapa trygghet och närhet på ett enkelt och naturligt sätt, alltid med stockholmarnas bästa i åtanke!

Vår vision att bli stockholmarnas mest omtyckta företag är det som driver utveckling hos oss och vägen dit är genom vårt medarbetarskap och ledarskap. Medarbetarskapet innebär nyfikenhet på varandra och vi ser fördelar med att vi alla är olika och bidrar med olika erfarenheter och perspektiv. Vi är självdrivande och öppna för konstant lärande genom att aktivt dela kunskap med varandra. Vi arbetar med direkt feedback, uppmärksammar när vi gör något bra och firar framgångar tillsammans.

När du blir en av oss
Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Vi är också måna om att du som konsult känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Våra värdeord - nyfiken, modig och proffsig - är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Martina Kolga (martina.kolga@wise.se) och Abdullah Uzunel (abdullah.uzunel@wise.se).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig
Mer info
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, HR-administration, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.