Databasadministratör (DBA)

Databasadministratör (DBA)

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss !

Avdelningen

Karolinska Institutet befinner sig i en fas av centralisering där delar av IT-verksamheten flyttas från institutionerna till universitetets centrala IT-avdelning som lyder under Universitetsförvaltningen. Detta medför många spännande utmaningar då verksamheten och dess IT-miljö blir allt mer mångfacetterad och ställer stora krav på flexibilitet och mobilitet utan att kompromissa med säkerheten.

Din roll

IT-avdelningen består av ca 80 medarbetare och är fördelad på de tre enheterna Service, Utveckling och Infrastruktur.
Tjänsten som databasadministratör är placerad hos Infrastrukturenheten som idag består av ca 25 medarbetare fördelade på de två grupperna Drift och Basinfra.
Infrastrukturenheten ska verka för en professionell drift med hög tillgänglighet. Vi ansvarar för en bred flora av system, många av branchstandard men också en mängd mer nischade inom forskning för medicin och hälsa.
I rollen som databasadministratör så kommer du att arbeta med drift, optimering och utveckling av databaser som baseras på Microsoft SQL-server.
Du kommer ingå i mindre såväl som stora projekt tillsammans med medarbetare från andra delar av avdelningen samt övriga universitetsförvaltningen inom Karolinska Institutet.
Exempel på arbetsuppgifter:
  • Design, analys och konfiguration av MSSQL-servrar
  • Installation och uppgraderingar
  • Optimering av SQL-frågor
  • Drift och underhåll av SQL-servar samt andra system på Microsofts plattformar
Vem är du?
Anställningen kräver att du kan organisera ditt arbete och prioritera mellan olika uppgifter. Du ska vara initiativtagande och inte nöja dig med att vara reaktiv utan verka för proaktiva lösningar och förbättringar.
  • Du har mångårig erfarenhet av problemlösning och optimering av MSSQL-databaser.
  • Du har lång erfarenhet av att arbeta inom Enterprise-miljöer
  • Du har erfarenhet av Windowsserver och IIS
Vi ser det som meriterande att:
  • Du har kunskaper inom MySQL
  • Du arbetat med övervakning
  • Du har arbetat enligt PM3 samt ITIL
Du är strukturerad och är van att anpassa din kommunikation beroende på mottagare så att ditt budskap blir tydligt. Du är prestigelös och självgående samt har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi ser det som en självklarhet att satsa såväl på dig och din kompetens över tid och att du ges möjlighet att få utvecklas vidare i din yrkesroll.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering:
Campus Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 mars 2020.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Urval och intervjuer sker löpande varför vi önskar få in Din ansökan så snart som möjligt
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Kontakt

Mattias Nordström, enhetschef Infrastrukturenheten 08-52486888
Anders Bergqvist, gruppchef Drift 08-58487173
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ki.se/
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

https://ki.se/