KI Universitetsbibliotek söker IT-expert med Linux-kompetens

KI Universitetsbibliotek söker IT-expert med Linux-kompetens

Enheten för drift och service är en stödfunktion inom Karolinska Institutets Universitetsbibliotek (KIB). Enheten ansvarar för drift av bibliotekets IT-system och support till dess medarbetare. Enheten ansvarar även för support till studenter och drift av datorbaserade salar på campus. Till vår väl sammanhållna och erfarna grupp söker vi nu en duktig IT-expert med kunskaper i Linux och virtualisering.

Det här kommer du att göra

Vi söker dig som vill arbeta med bibliotekets driftmiljöer med huvudfokus på virtuella miljöer, lagring, Linux, övervakning och felsökning. I tjänsten ingår också att vara förvaltningsledare för området drift och infrastruktur, en viktig roll där du kommer att driva och föreslå uppgraderingar och förändringar i våra IT-miljöer. Du ansvarar även för att löpande dokumentera miljöerna samt för underhåll. Du samarbetar med våra utvecklare och andra partners inom och utom Karolinska Institutet och stämmer av leverans och kundnöjdhet vid våra drift- och uppföljningsmöten. I ditt arbete ingår även schemalagt supportarbete, 1st och 2nd Line, mot studenter, medarbetare och övriga användare. Gruppen består idag av 10 medarbetare och du rapporterar till enhetschefen.

Det här har du gjort

Vi behöver komplettera på Linux-sidan och söker därför dig med goda Linux-kunskaper. Du behöver inte vara guru på området men måste kunna fungera väl med Linux och hantera en Linux-maskin. För att passa för rollen måste du också ha erfarenhet av virtualisering och viss Windows-kompetens. Du bör även ha kunskaper inom VMWare, Powershell, Exchange, Postgres, mysql, scriptning, jenkin/Git/GitLab, Lagring och övervakning, PM3, ITIL, DevOps. Det är även meriterande med kunskap inom några av områdena ansible, icinga, php, azure/amazon, SolR, python.

Med dig har du några år som drift- och supporttekniker, gärna från en stor organisation med förståelse för stora organisationers struktur och beslutsgång.

Den person vi söker är ambitiös, prestigelös, målinriktad, strukturerad och noggrann. Du har hög servicekänsla, god kommunikationsförmåga och är lösningsorienterad. Uthållighet, målfokusering och skinn på näsan är viktiga egenskaper för att driva förändringsarbetet i gruppen.

Det här erbjuder vi

Tjänsten erbjuder varierande arbetsuppgifter från lösning av akuta problem till relationsbyggande i en väl sammansvetsad grupp med gott ledarskap.

Vi har ett humanistiskt synsätt där vi försöker att tillgodose medarbetarnas privata situation i största möjliga mån. Som medarbetare ges du stora möjligheter att påverka din arbetsplats genom att inkluderas i strategiarbeten m.m. På KIB erbjuds man också goda möjligheter till vidareutveckling och utbildning.

KIB står inför förändringar med målet att bli en mer professionell och proaktiv IT-partner. Mycket behöver komma på plats och tjänsten erbjuder stora möjligheter att vara med och påverka och genomföra de förändringar som är nödvändiga för att åstadkomma detta.

På KIB gör vi saker för att de ska bli bra! Vi satsar på kvalitet.

Låter det intressant?

I så fall rekommenderar vi att du söker tjänsten genast. Vi är angelägna om att hitta rätt person snarast och kommer därför att hålla intervjuer löpande. I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Annica Karlsen på mejl annica.karlsenatbadenochandclark.se.

Välkommen med din ansökan!

Om Karolinska Institutet Universitetsbiblioteket (KIB)

Karolinska Institutet Universitetsbiblioteket är Nordens största medicinska bibliotek. Biblioteket servar i första hand KI:s cirka 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek. KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 105 anställda och en årlig omsättning på cirka 150 mkr.
Mer info
Kontaktperson Annica Karlsen
Telefon 08-59898133
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 26 nov (11 dagar kvar)