Marknadsanalytiker

Marknadsanalytiker

MARKNADSANALYTIKER

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen. Koncernstab Kommunikation och Marknadskommunikation stöttar marknads- och försäljningsorganisationerna i koncernen samt ansvarar för alla webbplatser och övergripande kampanjer inom JM såsom till exempel Stora visningsdagen. Vi ansvarar även för JMs CRM säljstödssystem, olika verktyg och arbetsredskap för stöd i marknadsföringen, digitala kanaler och marknadsanalys.

Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad Marknadsanalytiker till vårt huvudkontor i Solna. Som Marknadsanalytiker hos oss får du en central roll med självständigt ansvar för de marknadsanalyser som görs inom JM koncernen samt möjlighet att själv initiera nya analysprojekt i syfte att möta marknadens förväntningar på ett bra boende. Du arbetar med marknad- och kundanalyser, uppföljning och utvärdering av olika marknadssatsningar i ett nära samarbete med ledning och de olika regionerna. Din roll blir att vara ett stöd och bollplank för verksamheten och expert inom nämnda områden.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i ditt arbete som Marknadsanalytiker är:
  • Bevaka och göra inköp av marknadsanalyser, konjunkturprognoser, statistik och offentliga rapporter
  • Utifrån statistik, diagram och andra analysrapporter göra utvärderingar av trender och beteenden vad gäller boende och skapa bra underlag kopplat till affärsnytta för JM
  • Bearbeta, analysera och ta fram beslutsunderlag för ledningen samt arbeta i nära samarbete med marknad och produktråd
  • Föreslå och initiera egna marknadsanalysprojekt
  • Övergripande ansvar för kundnöjdhetsmätningar samt för att presentera och förankra resultatet i de olika regionerna inom koncernen
  • Ansvar för koordinering och samordning av företagets prognosråd
  • Utveckla och sammanställa konkurrentanalyser
Du rapporterar till Marknadschefen.

Din profil

Brinner du för marknadsanalyser, är affärsorienterad och engagerad i ditt arbete kan det här vara jobbet för dig!

Arbetet kräver ett analytiskt, kritiskt men kreativt tänkande och för att lyckas i rollen tror vi att du har minst 2-3 års erfarenhet av en liknande roll samt har relevant akademisk utbildning. Du trivs med att arbeta med siffror, hanterar olika analysmetoder och har förmågan att med kommersiellt tänkande kunna omvandla staplar och diagram till affärsnytta och kommunikation. Meriterande är om du har arbetat med insiktsstudier och/eller trender i storstad, har du dessutom kunskaper i SPSS är det ett plus. Du talar och skriver svenska och engelska.

Det är viktigt att du är van att självständigt driva dina egna analysprojekt och att du kan hantera flera pågående projekt samtidigt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, har erfarenhet av ett nära samarbete med ledningsgrupp och känner dig bekväm med att hålla presentationer inför större grupper. Vidare är du flexibel och prestigelös samt trivs i ett högt tempo.

Vi erbjuder

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.

Kontakt

Vid frågor rörande annonsen eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ludvig Zetterman på ludvig.zetterman@jm.se.

För frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Höök på johan.hook@jm.se alt 08-782 85 84.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Vi kommer inte att hantera ansökningar under perioden 11 juli-14 augusti, utan planerar att återuppta rekryteringen från och med den 15 augusti.

Vill du också vara med och rita om kartan? Kom och skriv historia med oss.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.jm.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 15 miljarder kronor och har cirka 2 500 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.