Hållbarhetscontroller

Hållbarhetscontroller

HÅLLBARHETSCONTROLLER TILL JM

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Har du ett gediget intresse för Hållbarhetsfrågan och vill verka i ett företag där hållbarhetsfrågan är en central del av affärsidén? Har du dessutom relevant utbildning och erfarenhet av hållbarhetsarbete, gärna med fokus på att beräkna klimatpåverkan och följa upp hållbarhetsindikatorer? Då är tjänsten som hållbarhetscontroller på JM någonting för dig.

Om tjänsten

Vi söker en Hållbarhetcontroller. Rollen tillhör Hållbarhetsavdelningen inom koncernstab Verksamhetsutveckling, men du har även nära kontakt med Ekonomi- och finansavdelningen och streckad linje till ekonomichefen. JM har arbetat med uppföljning och analys av hållbarhetsprestanda under lång tid. Som Hållbarhetscontroller kommer du att följa upp högt ställda hållbarhetsmål i organisationen, utveckla rapporteringsmetoder och följa med i utvecklingen av rapporteringsstandarder.

Dina arbetsuppgifter och arbetsdagar kommer att innebära mycket kontakter med hela organisationen.

I rollen ingår bland annat att:
  • Följa upp utfallet av koncernens hållbarhetsmål
  • Ansvara för nyckeltal till såväl kvartalsrapportering som årsredovisning
  • Analysera utfall och presentera för verksamheten
  • Utveckla uppföljningsverktyg för att säkerställa högt ställda miljömål
  • Samarbeta och nätverka i externa och interna forum
Du rapporterar till JMs Hållbarhetschef och tjänsten är placerad i JMs moderna och fina lokaler i Frösunda.

Din profil
  • Du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning .
  • Du är driven, lösnings- och resultatorienterad med en pragmatisk och kommersiell läggning.
  • Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att samarbeta, kan skapa goda relationer och agera tydlig kravställare med ett pedagogiskt inslag.
  • Du ser helheten, har god analytisk förmåga och kan arbeta strukturerat och noggrant.
  • Det är meriterande om du har kompetens inom Hållbarhetsrapportering enligt GRI, Agenda 2030 och FN´s Global Compact eller Science Based Target och klimatberäkningar.
För att vara framgångsrik i rollen har du ett gediget intresse för byggrelaterade miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi ser även gärna att du är en självgående person som tycker om att arbeta på såväl en taktisk nivå med att planera och målstyra arbetet som att delta i det dagliga operativa arbetet. Det är en stor styrka om du är en duktig kommunikatör och tycker om att dela med dig av din kunskap.

Vi erbjuder

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar för att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition.

Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.

Kontakt

Tjänsten är en heltidstjänst med placering på vårt kontor i Solna.

För frågor rörande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ludvig Zetterman på ludvig.zetterman@jm.se.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.jm.se
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 15 miljarder kronor och har cirka 2 500 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.