Risk Officer till If Skadeförsäkring AB

Risk Officer till If Skadeförsäkring AB

Detta söker vi
Till Risk Control-teamet inom Risk Managements organisation om 45 medarbetare söker vi nu en Risk Officer. Teamet består av 10 personer och ansvarar för oberoende analys av organisationens risker samt rådgivning och övervakning angående riskkontrollfrågor. Arbetet bedrivs i nära samarbete med Ifs affärsområden.

Tjänsten passar dig som lockas av att utvecklas inom riskområdet och av att tillhöra en nordisk och kompetent Risk Management organisation. Tycker du dessutom att området operationella risker är extra intressant är detta rollen för dig!

Dina arbetsuppgifter
Beroende på din tidigare erfarenhet kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bl.a. innebära att:
  • Vara delaktig i det fortsatta utvecklingsarbetet inom riskhantering, primärt för operationella risker;
  • Vara delaktig i att stötta verksamheten med genomförande av workshops och utbildning inom riskhantering;
  • Vara delaktig att utveckla systemstödet för hantering av operationella risker, ett så kallat GRC-verktyg;
  • Genomföra olika projekt och granskningar för att stödja riskhantering och kvalitetsuppföljning inom verksamheten;
  • Vara delaktig i och koordinera projekt tillsammans med dina kollegor från Risk Control, Compliancefunktionen och kvalitetsansvariga i verksamheten; och
  • Vara delaktig i riskrapporteringen till ledning och styrelser samt till Finansinspektionen.
Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna.

Din profil
Du har en akademisk examen inom ekonomi och har efter studierna skaffat dig ca 2-3 års kvalificerad och relevant erfarenhet av antingen kvalitetssäkrande arbete inom organisationen, operativ riskhantering, processkartläggning eller internrevision. Exempelvis arbetar du idag som konsult inom BIG 4s riskfunktion, som revisor, alternativt med risk på bank eller försäkringsbolag. Du uttrycker dig mycket bra i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt har grundläggande kunskap i Office-paketet.

Du som person
Som person är du strukturerad, nyfiken och analytisk i ditt arbete. Du är en kvalitetsmedveten person med förmågan att driva och medverka i projekt och ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta för att nå gemensamma mål. Då rollen innebär många kontaktytor med olika delar av organisationen har du lätt för att samarbeta och en god kommunikativ förmåga. Då du kommer att arbeta i en dynamisk miljö är det viktigt att du är prestigelös och lösningsorienterad samt har förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar If Skadeförsäkring med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,7 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten var drygt 46 miljarder svenska kronor år 2018. Bolaget har cirka 5 600 anställda, totalt inom koncernen ca 6 800 anställda och ägs av finländska Sampo Abp. If erbjuder skadeförsäkringar till privatpersoner och företag i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.