Redovisningsansvarig till If Skadeförsäkring AB

Redovisningsansvarig till If Skadeförsäkring AB

Detta söker vi
Har du ett intresse samt mycket god erfarenhet av redovisning och samtidigt söker du en roll med stort fokus på projekt och utvecklingsarbete? Vill du arbeta i en spännande och dynamisk koncern? Söker du en roll där du får möjlighet att utvecklas och arbeta med varierande uppgifter? Då ska du definitivt läsa vidare!

Enheten Redovisning i Sverige består av 11 medarbetare och rapporterar till Head of Local Accounting Sverige. Enheten har också ett nära samarbete med verksamhetens Controller- samt IT funktioner men även koncernredovisning, skatt och andra närliggande funktioner. Målet för enheten är att vara en stark redovisningsenhet ur ett växande nordiskt perspektiv med intern- och extern rapportering i fokus såväl som support till affärsenheterna i redovisningsfrågor. Samarbetet mellan de nordiska länderna blir allt större vilket gör det möjligt för rätt person att utvecklas i takt med organisationen.

Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna och rapporterar till Head of Local Accounting Sverige.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet innefattar nära samarbete med affärsenheterna - och i en allt större omfattning med utveckling av affärsprojekt utifrån ett redovisningsperspektiv. Samarbetet inkluderar även övriga stabsfunktioner såväl som andra nordiska redovisningsenheter inom If. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Planering och leverans av månadsbokslut samt årsbokslut
  • Övrig intern samt extern rapportering, SCB och Finansinspektionen
  • Följa utvecklingen av skatt- och redovisningsrelaterade regelverk samt säkra implementering i verksamheten
  • Säkerställa att hantering av skatter, moms och avgifter sköts korrekt
  • Leverera underlag till skattedeklaration samt skatterapportering i samband med bokslut
  • Drivande i redovisnings- och rapporteringsrelaterade projekt, i en ökande omfattning även på nordisk nivå
  • Medverka i pågående IFRS projekt
  • Proaktiv roll mot affärsverksamhetens IT utveckling för att säkra redovisningskraven
  • Fungera som bollplank i redovisningsfrågor internt i gruppen och mot den övriga organisationen
Din profil
Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi och du har minst fem års erfarenhet av relevant och kvalificerat redovisningsarbete, företrädesvis från revisionsbyrå, försäkringsbolag eller annan finansiell verksamhet. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet samt goda kunskaper och intresse för regelverk och principer inom redovisningsområdet. Det är meriterande om du har god erfarenhet av projekt- såväl som projektledarerfarenhet och trivs i en koordinerande roll.

Du som person
Som person är du proaktiv och har ett gediget redovisningsteoretiskt intresse. Du trivs med att ha många kontaktytor internt och du har därför utmärkta kommunikationsegenskaper, både i tal och i skrift. Du är initiativtagande och har förmågan att identifiera nya angrepps- och tillvägagångssätt. Vidare bidrar du med ett kritiskt och analytiskt perspektiv och kan på ett självständigt sätt driva olika frågor och projekt.

If ser medarbetarnas engagemang som företagets viktigaste tillgång och de är måna om en utvecklande arbetsmiljö där alla inspireras av att bidra med sitt bästa.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar If Skadeförsäkring med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 dec 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten var drygt 46 miljarder svenska kronor år 2018. Bolaget har cirka 6 000 anställda, totalt inom koncernen ca 6 600 anställda och ägs av finländska Sampo Abp. If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.