Internal Control Officer till If Skadeförsäkring

Internal Control Officer till If Skadeförsäkring

Söker du en bred och spännande roll inom intern styrning och kontroll med fokus på uppföljning av operationella incidenter? Lockas du av att tillhöra en nordisk och kompetent Risk Management organisation som löpande driver utvecklingsprojekt med fokus på kvalitet och förbättring av Ifs affärsprocesser? Och har du ett intresse av att lära dig hur andra linjen arbetar inom försäkringsbranschen samt de risker och utmaningar If står inför, då ska du garanterat läsa vidare och söka denna roll!

Detta söker vi
Nu söker vi en Internal Control Officer till If. If har en nordisk Risk Management organisation bestående av ca 40 medarbetare där bl.a. avdelningen Risk Control & Reporting återfinns. Teamet tillhandahåller expertis, supporterar, övervakar och utmanar första linjen i deras arbete med riskhantering samt intern styrning och kontroll. I arbetet kommer du att ha många kontaktytor internt inom Risk Management men även inom Ifs Nordiska och Baltiska försäkringsverksamhet, Corporate-funktioner samt IT. Som Internal Control Officer tillhör du ett team på tre personer och är placerad på kontoret i Bergshamra. If arbetar flexibelt och framöver finns det även möjlighet att med basen på kontoret arbeta vissa dagar hemifrån.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl.a. bestå av att:
  • Följa upp och utföra löpande bedömning av inrapporterade operationella incidenter
  • Utveckla och förbättra incidentrapporteringsprocessen
  • Utbilda risk- och kvalitetskoordinatorerna i första linjen
  • Delta på kvartalsvisa eller ad hoc möten med första linjen för att diskutera allvarliga incidenter samt incidenttrender inom olika affärsområden
  • Koordinera den kvartalsvisa riskrapporteringen till ORSA kommitteen
  • Rapportera analys av incidenter och incidenttrender till olika kommittéer kvartalsvis
  • Genomföra monitoreringar inom ett flertal riskområden tillsammans med andra specialister inom Risk Management
Då teamet ingår i en nordisk organisation kan resor i de nordiska länderna förekomma i begränsad omfattning.

Din profil
Du har en akademisk examen inom ekonomi och har efter studierna skaffat dig 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet. Du arbetar troligtvis idag med revison, risk advisory eller inom en riskfunktion på ett bolag. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från externrevision, internrevision, IT-revision, riskhantering eller processkartläggning. Erfarenhet från försäkring, bank eller annat finansiellt institut är en fördel men inte ett uteslutande krav. Vidare uttrycker du dig mycket bra i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du som person
Som person är du en strukturerad och kvalitetsmedveten person med förmågan att ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta tillsammans för att nå gemensamma mål. Då rollen innebär många kontaktytor med olika delar av organisationen har du lätt för att samarbeta med andra och har en god kommunikativ förmåga. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö där det är viktigt att du är lösningsorienterad samt har förmågan att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Det är ditt intresse för området, din personlighet och attityd som är avgörande för rollen och för att passa in på If.

Detta erbjuder If
Försäkringsbranschen utvecklas snabbt genom digitalisering och nya förväntningar från kunder. If strävar efter att varje dag vara försäkringsbolaget som ligger i framkant och driver den utvecklingen. Hos If finns en stor kompetens och gedigen erfarenhet från engagerade kollegor att lära sig utav. If erbjuder dessutom ständig kompetensutveckling genom kurser och interna utbildningar. Vi ställer höga krav samtidigt som vi litar på att det är genom medarbetares egenskaper, kunskaper och vilja att utvecklas, som vi tillsammans blir ett ännu bättre försäkringsbolag.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar If Skadeförsäkring med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på tfn 073-384 23 94 alt Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,7 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Våra 7 900 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi försäkrar det som är värdefullt i livet. Läs mer på www.if.se
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (40 dagar kvar)