Lärare till Särskolan Rullen i Solna

Lärare till Särskolan Rullen i Solna

Dina arbetsuppgifter:
Särskolan Rullen är en fristående grund- och gymnasiesärskola med inriktning ämnesområden. Jag söker dig med engagemang för barn med särskilda behov och som vill gå till jobbet med syftet "Lärande för ökad livskvalitet". Rullens verksamhetsidé och löfte till vårdnadshavarna är att erbjuda "Rätt utbildning i en trygg och kommunicerande miljö med höga förväntningar".

Rullen har 19 elever som är mellan 6-20 år gamla med flerfunktionshinder. Klasserna är åldersblandade och undervisningen sker i teman där eleverna går i tvärgrupper som är mer åldershomogena. Skolan driver även fritidshem som ett komplement.

Arbetslaget består av lärare, fysioterapeut, undersköterskor och elevassistenter. Förutom det pedagogiska uppdraget har du också ansvar för arbetsledning av medarbetarna i din mentorsgrupp.

Bad i klorerad bassäng och ridning förekommer varje vacka varför du inte bör vara allergisk.

Rullen arbetar med SIQ modell för kundorienterad verksamhetsutveckling och tog december 2015 emot utmärkelsen Bättre Skola.

Om dig:
Du brinner för pedagogisk utveckling och gillar att vara delaktig i hela organisationens förbättringar. Teamet kring eleverna arbetar strukturerat och systematiskt under din ledning i Rullens kultur. Du säger ja till Rullens värderingar: Närvaro, Utveckling och Flexibilitet. Du bidrar till att undervisningen i särskolan utvecklas till världsklass och sprider din kompetens till andra skolor och ut i världen i linje med Rullens vision "Rullen är en skola för alla och en kvalitetsmodell för världen".

Du har lärarexamen och lärarlegitimation. På sikt ser vi gärna en vidareutbildning till speciallärare.

Rullen lovar dig som medarbetare att:
 • Din ledning är engagerad, tydlig och närvarande.
 • Rullen ständigt förbättras genom det systematiska kvalitetsarbetet.
 • Du har en individuell plan för ditt uppdrag och din kompetensutveckling.
 • Du är delaktig i all utveckling och förbättring.
 • Det pågår ständiga förbättringar i din arbetsmiljö och i Rullens arbete med att värna om den yttre miljön.

Rullen förväntar sig av dig som medarbetare att:
 • Du sätter allas lika värde och varje elevs unika behov i första rummet.
 • Du har alltid höga förväntningar på elevens förmåga att utvecklas.
 • Du står bakom skolans värdegrund och visar respekt för dess arbete och regler.
 • Du har och utvecklar kompetens för att sköta ditt uppdrag på ett excellent sätt.
 • Du tar ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet.
 • Du väljer och tar beslut som tar hänsyn till den yttre miljön.
Mer info
Kontaktperson Patricia Larsson
Telefon 0736221813
Email Mejla Patricia Larsson
Område Solna
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.heldagsskolanrullen.com
Sista ansökningsdag 2 juli (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rullen är en fristående särskola som ligger i Solna . De 19 elever som går hos oss läser ämnesområden enligt kursplan (träningsskola/individuellt program).

Rullens verksamhetsidé och löfte till vårdnadshavarna är att erbjuda: Rätt utbildning i en trygg och kommunicerande miljö med höga förväntningar. Vårt gemensamma högre syfte är: Lärande för ökad livskvalité.

Elever som fått sin utbildning på Rullen kommer ut som: En individ med största möjliga självförtroende som mår bra i sin kropp och kan säga vad hen vill till vem som helst, när som helst.

Språkutveckling är en förutsättning för lärande. Därför har vi ett systematisk och strukturerat sätt att arbeta med alternativ kompletterande kommunikation som heter PODD.

Rullen är medlemmar i Svenska Institutet för Kvalité (SIQ) och tog 2015 emot utmärkelsen Bättre Skola vilket innebär att vi har kunnat visa att vi lever upp till den kvalitetsstandard som SIQ arbetar för i Sverige.