Lönsamhetsanalytiker till Green Cargo AB

Lönsamhetsanalytiker till Green Cargo AB

Söker du en ansvarsfull roll med fokus på lönsamhet hos Sveriges största godstågsoperatör?

Vi söker ytterligare en medarbetare till avdelningen Network Management!

Enheten Prissättning och Lönsamhet ingår i avdelningen Network Management och är en central funktion hos Green Cargo för att säkra att bolaget prioriterar sin produktionskapacitet (lok och personal) för att nå största möjliga lönsamhet. Specifikt jobbar enheten med att systematiskt analysera och utvärdera lönsamhet ur olika dimensioner och ta fram beslutsunderlag för att säkerställa och kvalitetssäkra en god lönsamhet för Green Cargo. Som lönsamhetsanalytiker kommer du arbeta tätt tillsammans med en erfaren medarbetare, men ansvara för och självständigt driva egna lönsamhetsanalyser.

Du fungerar som en partner till verksamheten i lönsamhetsfrågor och bidrar aktivt till utveckling av det interna arbetet inom Prissättning och Lönsamhet samt de processer man driver och deltar i.
Arbetet är tvärfunktionellt med gränssnitt både mot operationella och kommersiella sidan av Green Cargo.

Beskrivning av tjänsten

Som lönsamhetsanalytiker på Green Cargo ingår du i ett team på fem personer. Huvudansvaret i rollen är att analysera och ha hög kvalitet i arbetet med kontroll av lönsamheten i koncernen. Du bidrar även till utveckling av metodik och systemstöd i syfte att effektivisera arbetet med lönsamhetsanalyser.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Att göra lönsamhetsanalyser; vilket lönsamhetsbidrag ger en affär, och vilka är de viktigaste drivarna bakom resultatet
  • Kvalitetssäkra bolagets lönsamhetsmodell, och delta i utveckling
  • Medverka i projekt som är viktiga för lönsamhetsstyrning
  • Säkerställa att lönsamhetsmodellen har hög trovärdighet och att relevant kunskap finns om dess funktion inom organisationen
  • Delta i utveckling och implementation av metoder och processer kring lönsamhetsuppföljning.
Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller som ingenjör.
Din arbetslivserfarenhet är 1-3 år och då gärna från analytiskt präglade tjänster.
Du har intresse för problemlösning med hjälp av IT- och BI-verktyg
Avancerade kunskaper i Excel är meriterande
Det är meriterande om du arbetat inom logistik eller transportindustri.

För att trivas i rollen ser vi gärna att du har en utpräglad analytisk förmåga och du gillar att problemlösa.
Du är driven och trivs med arbeta både självständigt och i team.
Eftersom du har mycket kontakter med beslutsfattare behöver du vara kommunikativ och pedagogisk.
Du behöver ha en väl utvecklad förmåga att arbeta med både detaljer och helheter i en komplex miljö.
Andra viktiga egenskaper är strukturerad, ansvarstagande och noggrann.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Green Cargo AB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Anders Zetterlund
Telefon 0768-72 10 28
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Över 95 procent av bolagets transportarbete sker med elektriska lok där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn körs 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I bolagets nätverk trafikerar man närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners nås hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Man transporterar 22 miljoner ton gods, har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,1 miljarder SEK (2019). Läs gärna mer på www.greencargo.com

När du väljer Green Cargo väljer du en grön arbetsgivare. På Green Cargo blir du betydelsefull och varje dag du går till arbetet gör du en insats - för svenskt näringsliv, för miljön och för framtidens transporter.

Green Cargo har sitt huvudkontor i Solna Business Park, i ljusa och moderna lokaler. Du erbjuds goda villkor och bolaget förespråkar en balans mellan arbete och privatliv.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.