Senior Redovisningsekonom till Unilabs

Senior Redovisningsekonom till Unilabs

Om jobbet

Gazella rekryterar nu en Senior Redovisningsekonom till Unilabs. Som senior redovisningsekonom på Unilabs ingår du i ett redovisningsteam bestående av tolv personer där du ansvarar för redovisning och rapportering av bokslut, budget och prognoser gällande de svenska Unilabsbolagen. I Sverige finns det ett antal Holdingbolag samt ett operativt bolag som omsätter drygt 2 miljarder SEK. Du rapporterar till redovisningschefen och rapportering sker till huvudkontoret i Schweiz enligt K3, men koncernen tillämpar IFRS på koncernnivå.

Vill du arbeta i en snabbväxande organisation där du får möjlighet att påverka och utvecklas i din yrkesroll? Vill du arbeta i bransch som verkligen gör skillnad för människor? Om du dessutom brinner för redovisning och gillar att driva förbättringsarbete så kanske det här är tjänsten för dig! Vi intervjuar löpande för denna roll och ber dig därför skicka in dig CV så snart som möjligt!

Vad Unilabs erbjuder dig

Du kommer att utgå från Unilabs huvudkontor i Solna, Stockholm. Där kommer du att sitta tillsammans med drygt 20 medarbetare och bli en del av ett företag med stor framåtanda. Unilabs erbjuder en spännande tillväxtresa i en händelserik arbetsmiljö för den som tycker om att ta initiativ samt bidra till utveckling av arbetssätt och processer.

Dina arbetsuppgifter
  • Ansvara för redovisning och rapportering av månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Självständigt upprätta årsredovisningar enligt K3.
  • Upprätta skattedeklarationer.
  • Sköta huvudboksavstämningar och myndighetsrapportering.
  • Vara kontaktperson mot revisorer och koncernens ekonomiavdelning
  • Likviditetsplanering samt cashflow-rapportering.
  • Aktivt bidra till utveckling av befintliga rutiner och processer.

Erfarenhet

För att passa i rollen söker vi dig som har en högskoleutbildning inom redovisning samt flera års arbetslivserfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom eller redovisningsansvarig i en internationell organisation. Du är van vid att arbeta självständigt med redovisning i flera bolag samt har kunskaper i K3. Vidare är det meriterande med erfarenhet från Private Equity-ägda bolag, gärna med en Holdingbolagsstruktur. Erfarenhet av att arbeta i Agresso eller Aaro är ett plus. Utöver detta ser vi att du besitter goda kunskaper i Excel samt i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du är trygg i din roll och är orädd för att ta dig an arbetsuppgifter av både mer eller mindre komplex karaktär. Du har en förmåga att se såväl detaljer som helheten i dina arbetsuppgifter, är analytisk och arbetar på ett strukturerat sätt. Du är öppen, social och har en stark drivkraft samtidigt som du tycker om att hjälpa andra utvecklas i sina roller. Förutom samarbete med övriga inom redovisningsgruppen har du ett nära samarbete med ekonomer på koncernnivå och controllers. Som person är du positiv och ser framåt och för att trivas i rollen ser vi att du är initiativrik, lösningsorienterad och har ett intresse för att driva saker framåt.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV för att ansöka! Har du frågor är du välkommen att kontakta Rebecca Benholm som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: rebecca.benholm@gazella.se.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.unilabs.se
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Unilabs

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Unilabs skapar ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot sina patienter och kunder. De har en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ, där de utgår från att deras medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som de skapar för samhället i stort. Av sina totalt 13000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om Unilabs på: www.unilabs.se.