Redovisningsansvarig till Ricoh Sverige

Redovisningsansvarig till Ricoh Sverige

Gazella rekryterar nu en driven, självgående och teamorienterad Redovisningsansvarig till Ricoh. Ricoh arbetar i en global miljö, med stora och välkända kundvarumärken inom både privat och offentlig sektor. Ricohs svenska ekonomiteam består av 6 anställda inklusive business controllers, ekonomichef och CFO. Som Redovisningsansvarig ingår du i den svenska ekonomiorganisationen och rapporterar direkt till ekonomichefen. Din primära arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i Solna Business Park, Stockholm.

Vad Ricoh erbjuder dig
På Ricoh kommer du att ingå i ett team med en hälsosam mångfaldsblandning av internationell bakgrund. Du kommer att arbeta i en utmanande internationell miljö och vara en del av ett företag som värdesätter människor och en flexibel arbetsmiljö. Vidare kommer du att arbeta med ett brett nätverk av kompetenta ekonomer och specialister och vara en del av Ricohs digitala transformationsresa!

Din utmaning
  • Säkerställa korrekthet koncern/lagstadgad redovisning och månatlig ekonomisk rapportering. Detta innebär att du arbetar för efterlevnad, korrekta redovisningsregler och tar ägarskap för att analysera och förstå balansräkningen inklusive att ha månatliga granskningar med Shared Service Center.
  • Arbeta nära med Ricohs Shared Service Center som hanterar huvudbok, leverantörsskulder, kundfordringar, inkasso, fakturering, balansräkningsavstämningar och prognoser.
  • Vara involverad i att koordinera månadsstängning och månatlig prognostiseringstidplan med Ricohs Shared Service Center och lokala Business Controllers för att uppnå deadlines som fastställts av Group Finance.
  • Vara involverad i upprättande av årsredovisning, bolagsskattedeklaration, skatteredovisning, IFRS-rapportering, budgetberedning och riskgranskning tillsammans med Business Controllers.
  • Förberedelse och samordning för interna och externa revisioner, bevakning och stöd i skattefrågor samt andra ad-hoc frågor till verksamhetschefer och Business Controllers.
  • Du kommer inte att ha personalansvar i den här rollen utan i stället ansvara för samarbetet med Shared Service Center och se till att de följer svensk redovisningsstandard, skattelagstiftning och andra regler samt Ricohs policy.
Erfarenhet
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en examen inom ekonomi eller motsvarande utbildning. Du har goda kunskaper om redovisningsregler, skatteregler, IFRS, bolagsrätt och leasingredovisningsprinciper. Vidare har du tidigare 5-10 års redovisningserfarenhet inom redovisning och/eller revision från en global organisation. Du har goda kunskaper i excel och erfarenhet från större affärssystem, har du arbetat med Oracle, Hyperion eller Smartview ser vi det som meriterande. Slutligen är du flytande i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
För att trivas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare med förmåga att arbeta självständigt med arbetsuppgifter, högt som lågt. Du har en helhetssyn, kan prioritera och ta egna initiativ. Vi ser också att du är en analytisk "doer", har ett kommersiellt mind-set och goda IT-kunskaper. Ricoh värdesätter självgående och beslutsamma människor som bidrar med sin expertis till teamet för att nå uppsatta mål tillsammans.

Om Ricoh
På Ricoh leder vi förändring på jobbet med syftet att attrahera, engagera och inspirera både medarbetare och kunder. Genom att kombinera vår globalt erkända expertis inom olika branscher, teknologier och områden med vårt breda utbud av hårdvara, mjukvara och tjänster, levererar vi ändamålsenliga lösningar som uppnår dina affärsmål. Upptäck hur allt började. Lär dig om arvet, filosofin och samhällsaktiviteter som formar vår nutid, tillsammans med visionen, uppdraget och värderingarna som vägleder oss in i framtiden. Läs mer om Ricoh på deras hemsida: ricoh.se.

Ansökan
Är det här du? Ansök med ansök-knappen! I denna rekryteringsprocess arbetar Ricoh tillsammans med Gazella. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén, julia.franzen@gazella.se, som är ansvarig Rekryteringskonsult för denna tjänst.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 okt 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.