Business Controller till Ambea

Business Controller till Ambea

Är du analytisk, pedagogisk och har ett genuint intresse för att jobba med människor i ett företag som vill göra skillnad? Vill du arbeta i en affärsnära roll i ett stort dynamiskt företag under tillväxt? Trivs du i en bred tjänst och vill utgöra en viktig länk mellan affär, verksamhet och ekonomi? Då är detta en tjänst för dig!
Ambea söker nu en affärsmässig Business Controller till Vardaga som är ett utav koncernens största affärsområden. Som Business Controller kommer du att ingå i ledningsgruppen för din region där du kommer arbeta proaktivt i både operativa- och strategiska frågor. Du ingår i ett controllerteam och rapporterar till Head of Business Control. Tjänsten är placerad vid Ambeas huvudkontor i Arenastaden,
Solna.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en verksamhetsnära roll med både operativa och strategiska frågor samt tillväxt.
Tjänsten är bred och omväxlande med några huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för budget- och prognosarbete samt regional ekonomisk uppföljning, styrning och nyckeltal.
  • Som en del av regionens ledningsgrupp arbeta proaktivt i både operativa och strategiska frågor med fokus på att regionen ska nå uppsatta affärsmål.
  • Löpande kvalitetssäkra affärsområdets resultat i samband med månads- och kvartalsbokslut.
  • Månatligen rapportera ekonomiska resultat till affärsområdets ledning.
  • Delta i kalkylering av anbud, framtagning av beslutsunderlag samt business case.
  • Delta i utvecklingen av affärsområdets ekonomistyrning, processer och rutiner.
  • Vara ett affärsstöd till regionchef- och verksamhetschefer.
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst ett par års erfarenhet. Vi tror att du tidigare har arbetat inom revision, redovisning, controlling eller att du har annan likvärdig bakgrund. Viktigt är att du bidrar med ett intresse för affären och den ekonomiska styrningen. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel. Tidigare erfarenhet från tjänstesektorn och mer specifikt från vård och omsorg är meriterande men inget krav.

Du som person
Som person bör du vara initiativtagande, analytisk och prestigelös. För att lyckas i rollen har du förmågan att samarbeta med såväl kollegor i controllergruppen, som regionchefer, verksamhetschefer och andra berörda parter inom företaget. Du har en god pedagogisk förmåga när det gäller att kommunicera ekonomisk information på ett lättillgängligt sätt och motiveras av att arbeta nära affärsverksamheten.
Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmågan att omsätta analys i operativa planer samt förmågan att förena detaljkunskap med ett helhetsperspektiv.

Om Ambea
Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har över 450 enheter i Sverige och Norge och cirka 14 000 medarbetare. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen litet bättre, en människa i taget. Läs mer på www.ambea.se

Om du är intresserad av en affärsnära roll med breda kontaktytor på en av vårdbranschens största aktörer, ansök via http://www.financerecruitment.se/lediga-jobb/?jobb=1022-business-controller-till- ambea idag!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://financerecruitment.se
Sista ansökningsdag 6 aug (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se