Energispecialist

Energispecialist

Energieffektiva lösningar är idag en av de viktigaste frågorna för vårt samhälle och samhällsbyggnadssektorn. Vi på Fabege utvecklar hållbara stadsdelar och fastigheter. Med branschens lägsta energiprestanda kan vi stolt säga att vi är med och bidrar till ett mer hållbart Stockholm, men vi är varken färdiga eller nöjda. Våra hållbarhetsmål är ambitiösa och vi vill hela tiden utvecklas och ta nästa kliv. Just nu vi söker vi en Energispecialist till vår grupp, Team Energi, som har energi och effekt i våra fastigheter som fokus. Här får du lägga all din energi på våra fastigheters energi och göra skillnad på riktigt.

Arbetsuppgifter
Som Energispecialist arbetar du aktivt med energi- och effektoptimering i våra fastigheter. Du stöttar vår tekniska drift i det praktiska arbetet avseende energieffektiviseringar, där du i samarbete med dem utför energiutredningar och kommer med lösningar och åtgärder på energiavvikelser och klimatproblem. Du blir en viktig kugge i hur vi arbetar med att utveckla vårt arbetssätt kring energifrågan och hur vi översätter energistrategin till praktiska åtgärder som gör skillnad. Du har ett nära samarbete med fastighetstekniker, driftledare och fastighetschefer i alla våra marknadsområden, där du aktivt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att vi gemensamt ska uppnå våra mål avseende kundnöjdhet, affär och energieffektivisering. I din roll kommer du även att:
  • Påverka utformningen av Fabeges övergripande energistrategi
  • Samordna resurser för att åtgärda energiavvikelser
  • Analysera fastigheternas mediaförbrukning och energistatistik
  • Vid behov medverka i tidiga skeden i projekt, där du lämnar drifttekniska synpunkter gällande funktioner, materialval, drift- och skötselinstruktioner
  • Genomföra pilotprojekt där du testar och utvärderar nya tekniker och arbetssätt
Du välkomnas till vårt huvudkontor i Arenastaden och rapporterar till vår Energistrateg.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har flera års dokumenterad erfarenhet av driftteknik och praktisk erfarenhet av datorbaserade styr- och övervakningssystem. Du har mycket goda kunskaper och praktiskt erfarenhet av energieffektivisering och driftoptimering. Vi ser gärna att du har relevant eftergymnasial utbildning inom fastighets-/driftteknik eller liknande. B-körkort ett krav.

Som person är du ansvarstagande, engagerad och handlingskraftig. Du är professionell, prestigelös och kommunikativ och kan på ett ödmjukt och lyhört sätt kommunicera med både kunder, leverantörer och kollegor. Vidare är du strukturerad, duktig på att prioritera och har en förmåga att se till både detalj som helhet.

Fabeges personalstrategi omfattar ett starkt fokus på personalvård, trivsel och bra arbetsmiljö. Fabege lever SPEAK. SPEAK är den värdegrund som genomsyrar hela verksamheten. SPEAK står för nyckelorden Snabbhet, Prestigelöshet, Entreprenörskap, Affärsmässighet och Kundnärhet.

Din ansökan
Om du vill arbeta fokuserat med energi- och effektoptimering är det här tjänsten för dig! Ansök redan idag, dock senast den 28 januari, 2020. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta HR Partner Joakim Hänel på 0704 - 75 96 54.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Joakim Hänel
Telefon 0704759654
Område Solna
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.fabege.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fabege är ett fastighetsbolag med fokus på stadsutveckling och kommersiella fastigheter. Vi utvecklar attraktiva och hållbara stadsdelar med moderna kontor, bostäder och ett brett utbud av service - tillsammans med strategiska partners. Både vårt perspektiv och ägande är långsiktigt och vår passion är att skapa rätt förutsättningar för alla som bor, verkar och vistas i våra områden. Vi finns på ett begränsat antal delmarknader med hög tillväxt i Stockholmsområdet. Fabegeaktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap-segmentet. För mer information, vänligen besök oss på www.fabege.se