Erfaren Organisationsstödjare med samordningsansvar

Erfaren Organisationsstödjare med samordningsansvar

FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. Vi har drygt 26 000 medlemmar i fler än 150 lokalföreningar runt om i landet. Personer med utvecklingsstörning och deras anhöriga är medlemmar i FUB liksom många andra som delar vår grundsyn.

Till Riksförbundet FUB i Solna söker vi nu en erfaren Organisationsstödjare

Tjänsten är mångfacetterad, med tyngdpunkt på organisationsstöd till FUB:s lokalföreningar och länsförbund. Stödet handlar om att bistå dessa verksamheter med t.ex. förbättrings- och samordningsinsatser, analyser och rådgivning i olika organisationsfrågor, vilket kräver god kännedom om föreningsarbete. Du har löpande kontakt med lokalföreningarnas och länsförbundens styrelser genom möten, mail, och telefonsamtal. I rollen som organisationsstödjare ingår även att samverka med FUB:s IT-enhet i implementeringen av ett nytt medlemssystem samt att ansvara för förbundets ansökningar om statligt stöd. Du kommer också att ansvara för utbildningar för förbundets ideellt arbetade medlemsrådgivare. Du kommer även ha ett ansvar för våra internationella frågor.

Utöver rollen som organisationsstödjare har du ansvar för samordning av övrigt arbete på kansliet kopplat till organisationsstöd.

Du erbjuds möjlighet till en spännande och flexibel tjänst i en organisation där kreativitet, delaktighet, samarbete och lyhördhet är viktiga ledord i det dagliga arbetet.

Tjänsten utgår från förbundets kansli i Solna men omfattar ca 100 resdagar per år. Arbetet innehåller även en hel del kvälls- och helgarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med samhällsinriktning, statsvetenskap, organisationsutveckling eller liknande relevant utbildning. Tjänsten kräver goda kunskaper kring att arbeta genom IT-lösningar samt förmågan att stötta förbundet i detta. Det är meriterande om du även har juridisk kompetens och då gärna kunskaper inom föreningsrätt.

Du har erfarenhet av organisationsstöds- och intressepolitiskt påverkansarbete. Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet.

Du har några års relevant yrkeserfarenhet och vana att driva föreningar och styrelsearbete inom civilsamhället. För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik och van vid att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en social och skicklig relationsbyggare och Du är bekväm med att hålla anföranden och tala inför grupp.
Du gillar att leda, planera, strukturera och följa upp ditt och din grupps arbete.
Att kunna hantera situationer som ställer höga krav på professionalitet är en förutsättning för att lyckas med uppdraget.

Det är meriterande om du har kännedom om funktionsrättsfrågor.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med placering i Solna.

Tillträde: 2019-02-01 eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har FUB valt att samarbeta med Staffing AB.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Marknadsföring, PR & Kommunikation, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Staffing i Stockholm AB
Sista ansökningsdag 12 feb (26 dagar kvar)