IT-säkerhetschef till Karlberg

IT-säkerhetschef till Karlberg

På Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementutbildning (ManE), Försvarsmaktens veteranenhet (VetC), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF) samt Lokalplaneringsenhet MITT (LPLEM).

Som IT-säkerhetschef ingår du i skolans stab där du under säkerhetschefen ansvarar för IT-säkerhetsarbetet samt signalskyddstjänst. Det innebär bl. a. att du deltar i möten, genomför utbildning med elever och personal, bereder underlag för beslut samt upprättar säkerhetsplaner och genomför kontroller. IT-säkerhetschefen lyder under säkerhetschefen där säkerhetschefen har det samlade ansvaret för säkerhetstjänsten vid skolan. Riktlinjer för arbetet är Försvarsmaktens värdegrund, fastställda inriktningar samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom säkerhetsområdet. I arbetsuppgifterna kommer även kortadministration att ingå, samt att stödja säkerhetschefen med övriga uppgifter inom säkerhetsfunktionen.

Kvalifikationer
 • Du arbetar idag inom någon säkerhetsfunktion i FM eller har tidigare gjort detta
 • Du har god kunskap om FM samt myndighetens bestämmelser
 • Du har dokumenterad utbildning inom säkerhetsområdet i FM eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
Meriterande
 • Utbildad IT-säkerhetschef i FM
 • Utbildad Signalskyddschef i FM
 • Utbildad signalskyddslärare i FM
 • Utbildad Kortadministratör i FM
 • Utbildad Rakelhandläggare
 • God kunskap att hantera ISUS
 • Genomförd HSOU
Personliga egenskaper
Vi söker Dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god social- och samarbetsförmåga. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Du är ansvarsfull, noggrann och vill bidra med dina idéer. Du bör ha intresse och en vilja att hålla dig uppdaterad inom säkerhetsområdet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Befattningen är OR8
 • Anställningen är en tillsvidareanställning
 • Tillträde snarast efter överenskommelse.
Upplysningar av arbetsinnehåll lämnas av C J2, kn Per Österlund, tel 08-514 398 07, alt mobil tel 070- 283 63 91.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-01. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare

Patrik Bäck OF Karlberg,
Hokan Petersson SACO,
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet,
Lise-Lotte Larsson (SEKO)

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (14 dagar kvar)