Handläggare administration till Militärhögskolan Karlberg

Handläggare administration till Militärhögskolan Karlberg

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten. Vi har ett hundratal lärarledda kurser i vår kurskatalog och drygt 2 500 deltagare per år.

Nu söker vi dig med hög administrativ kapacitet och genuin servicekänsla till en central, ansvarsfull och omväxlande roll som handläggare administration till Managementenheten.Är du en engagerad, trygg och kommunikativ administratör? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den handläggare vi söker.

Om enheten

Managementenheten består av tre avdelningar som planerar och genomför kurser inom olika ämnen inom förvaltningsområdet. Rollen som handläggare administration ligger på avdelningen för enhetsstöd och rollen samverkar över hela enheten. Det är en bred och utvecklande arbetsroll i ett team där vi hjälper varandra med att driva enhetens arbete framåt. En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar för träning på arbetstid får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare hos oss agerar du som ett operativt stöd för enhetens verksamhet och du koordinerar viktiga moment i vår utbildningsprocess. Det här är ett område som ständigt utvecklas och du kommer att få en viktig roll i att delta i arbetet med att se över våra arbetssätt och se till att vi alltid jobbar smart och effektivt. Du kommer att vara spindeln i nätet och deltar i framtagandet av interna rutinbeskrivningar och instruktioner.

Du verkar som utbildningsadministratör, kontorskoordinator och stödjer också med viss ekonomiadminstration. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis ansvar för beställningar, fakturahantering samt bokning av lokaler, liksom fikabeställningar och annat som rör planering, leverans och uppföljning av våra kurser.

Krav

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning
  • Minst tre års erfarenhet av arbete som administratör, handläggare eller koordinator
  • Erfarenhet av arbete med fakturahantering
  • Goda kunskaper i IT-användning av bl.a. Officepaketet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska
Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll behöver du vara strukturerad i ditt arbetssätt, kommunikativ och besitta en god samarbetsförmåga, då uppdraget kräver nära dialog med chefer, personal och andra stödfunktioner på förbandet, men även kontakter med kursdeltagare och andra intressenter i vår verksamhet. Du behöver genuint trivas med administrativt arbete och att organisera och strukturera i situationer där lösningen inte alltid är självklar. Du är proaktiv och tar initiativ till att sätta igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har mycket god servicekänsla med intresse av att hjälpa andra och kommunicerar väl och uttrycker dig klart, välformulerat och situationsanpassat. För att lyckas i rollen behöver du ha helhetssyn och vara bekväm i att utmana gamla sanningar på ett konstruktivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriter
  • Erfarenhet av arbete med utbildningsadministration
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling
  • Erfarehet av arbete inom offentlig verksamhet eller myndighet
  • Erfarenhet av att ha arbetat i SAP
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid
Befattningen är placerad vid Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Förfrågningar om befattningen samt rekryteringsprocessen kan göras till chef för avdelning 3 Managementenheten, Lee Stigenberg, e-post: lee.stigenberg@mil.se, telefon 076 104 15 97.

Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Hokan Pettersson SACO-S, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, Patrik Bäck Officersförbundet.
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-514 390 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (6 dagar kvar)