Avdelningschef till Lokalplaneringsenhet Mitt, Karlberg i Solna

Avdelningschef till Lokalplaneringsenhet Mitt, Karlberg i Solna

Är du en erfaren chef som trivs i en dynamisk miljö med fokus på leverans, kvalitet och samarbete? Har du arbetat i projekt och/eller har en bakgrund inom infrastruktur? Söker du en roll där ditt ledarskap, dina värderingar och din vilja att bidra till Försvarsmaktens bästa kommer till sin rätt? Välkommen med din ansökan!

Om enheten

Lokalplaneringsenheterna (LplE) utgör Försvarsmaktens lokalförsörjningskompetens och företräder FM som hyresgäst gentemot Fortifikationsverket avseende öppet bestånd.

Lokalplaneringsenhet Mitt, som består av ca 30 medarbetare, har i uppgift är att stödja organisationsenheterna i garnisonerna; Arboga, Haninge, Enköping, Visby, Kungsängen, Stockholm/Solna, Uppsala, Vällinge och Falun med garnisonsplanering, anskaffning, avveckling samt vidmakthållande av mark och lokaler.

Om avdelningen

Anskaffningsavdelningen, en av två, kommer att bestå av åtta duktiga medarbetare. Tillsammans har de en bred och djup kunskap inom fastighetsbestånd och en god stämning med fokus på samarbete och resultat. Avdelningen är i tillväxt och likaså pågår en kontinuerlig utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du har personal- och ekonomiskt uppföljningsansvar för avdelningens personal, ekonomi och resultat. Ett fokusområde är att arbetsleda, utveckla och följa upp avdelningens personal. Ett andra fokusområde är att produktionsleda och samordna Försvarsmaktens infraanskaffning inom din avdelning. Ytterligare en stor del av arbetet innebär samordning, huvudsakligen internt men även mellan Försvarsmakten och dess samverkande myndigheter. Du är en del av ledningsgruppen för LplE Mitt, deltar i samordningsmöten på central nivå samt har en väsentlig roll i Försvarsmaktens tillväxt.

Krav

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Aktuell erfarenhet av flertalet år i chefstjänst där personalansvar över eller fler underställda ingått
 • Aktuell erfarenhet av att leda i förändring och tillväxt
 • Aktuell arbetslivserfarenhet från myndighet, offentlig sektor eller större företag
 • Relevant arbetslivserfarenhet av arbete i projekt och/eller fastigheter
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift
 • Goda kunskaper i MS Office
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är omdömesgill, strukturerad och systematisk. Du är också tydlig, resultatinriktad, uthållig och relationsskapande. Ditt ledarskap är delegerande, motiverande, coachande och du är duktig på att skapa förutsättningar för samarbete och utveckling samtidigt som du är trygg i att ta beslut och ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriter
 • God kännedom om Försvarsmakten
 • Relevant arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten
 • Relevant arbetslivserfarenhet inom bygg, fastigheter, eller dylikt
 • Relevant erfarenhet av projektledning inom fastighetsområdet
Övrigt

Anställningskategori: Civil

Anställningsform: Tillsvidare, med sex månaders provanställning

Startdatum: Snarast

Placeringsort: Solna

Resor: Resor inom tjänsten förekommer.

För mer information om befattningen kontakta
Avdelningschef, Monica Olsson 070-618 10 34

Tillförordnad chef LplE Mitt, Ulf Berglund 070-350 04 78

För information om rekryteringsprocessen kontakta
HR-Specialist Helena Soläng, 070 - 836 16 36

Fackliga kontaktpersoner
Hokan Pettersson (SACO/S)
Stefan Ragnebrink (OFR/S)
Patrik Bäck (OFR/O)

Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 26 aug 2022 (18 dagar kvar)