Rangerare

Rangerare

Nu söker vi en rangerare/växlare till vår verkstad i Hagalund Solna!

Ditt arbete utförs tillsammans i ett arbetslag. Arbetet skall utföras inom fastställda rutiner för god arbetsmiljö, trafiksäkerhet, kvalitet och effektivitet. Dina arbetsuppgifter/ansvar kommer bland annat att vara:
  • utföra arbete enligt instruktioner
  • fungera som tillsynsman vid rangering/växling och/eller förare vid rangering/växling och övrig funktion vid rangering/växling
  • samråd och samarbete vid samtidiga trafikverksamheter inom området enligt styrande dokument
  • hantera förekommande fordonstyper samt fordonsväxling på sidospår och/eller huvudspår
  • hantera rapportering i fordonsdatasystem samt affärssystem
  • aktivt delta i förbättringsarbete och verka för ordning och reda på arbetsplatsen
  • uppmärksamma och rapportera avvikelser i kvalitet eller arbetsmiljö
  • aktivt ta ansvar för utförandet av arbetslagets gemensamma uppgifter.
Utbildning/erfarenhet

Gymnasieutbildning eller motsvarande. Lokförarbevis är meriterande men inte ett krav. Tidigare arbete med rangering/växling är ett krav.

Kompetenskrav

Eftersom vi utför säkerhetsrelaterade arbeten enligt skrivna instruktioner samt dokumenterar utfört säkerhetsarbete så krävs det att du har en god kommunikationsförmåga på svenska i tal och skrift. Du har en mycket god datorvana.

Egenskaper

Du förväntas ha en hög ansvarskänsla samt högt säkerhetstänk. Du är en flexibel, ansvarstagande och positiv person med god kommunikationsförmåga. Vi värdesätter egenskaper som visar att du är öppen för förändringar och gillar att hitta nya sätt att lösa dagliga frågor som uppkommer i rollen som rangerare/växlare.

Hälsokrav

Då arbetsuppgifterna är av betydelse för trafiksäkerheten krävs godkänd medicinsk hälsoundersökning innan eventuell anställning kan börja. Euromaint Rail ombesörjer detta.

Mer om tjänsten

Tjänsten innebär skiftarbete. Internutbildning för behörighet att arbeta med våra fordon ges vid anställningens början.

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Om du har frågor angående tjänsten går det bra att kontakta Claudia Schilke, produktionsledare, mobil: 070-100 0431. Din ansökan vill vi ha senast den 15 mars 2021. Urval och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Om EuroMaint

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Vårt heltäckande utbud av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon.

Euromaint har en omsättning på ca 1 481 MSEK och cirka 980 medarbetare (2020). Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 mars 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner.

Euromaint ägs av spanska företaget CAF sedan 2019-07-01.