Business Controller till EuroMaint Rail AB

Business Controller till EuroMaint Rail AB

Vill du arbeta som Business Controller där du får ansvara för en egen affärsenhet? Motiveras du av att få arbeta med ett affärsnära fokus med flera olika kontaktpunkter där du får möjlighet att påverka? Om dessa frågor stämmer in på dig kan denna tjänst vara något för dig!

Detta söker vi
Som Business Controller på EuroMaint kommer du att arbeta i en verksamhetsnära och bred roll inom affärsenheten Gods. Som Business Controller kommer du ingå i ett controllerteam om sex personer och rapporterar till Controllerchefen. Tjänsten är placerad vid EuroMaints huvudkontor i Solna Strand.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Business Controller kommer du att ha ett nära samarbete med samt agera stöd till chefer inom affärsenheten avseende bl.a. den ekonomiska uppföljningen. Du kommer också att vara drivande i budget- och prognosprocesser. Stora delar av rollen kommer att handla om att utmana verksamheten i ex. effektivitets- och lönsamhetsfrågor. Du ingår också i affärsenhetens ledningsgrupp.

Dina huvudsakliga uppgifter innebär:
  • Stöd till affärsenhetschef, kontraktschef och produktionschefer inom ekonomi och verksamhetsstyrning
  • Analysera affärsenhetens resultat- och balansräkningsutveckling utifrån ett affärsenhets-, kontrakts-, och verkstadsperspektiv
  • Ansvara för styrning och kvalitetssäkring avseende budget, prognos och affärsplaner inom affärsområdet
  • Framtagande av ex månadsrapporter och nyckeltalssammanställningar
  • Skapa förutsättningar för en enkel och förståelig verksamhetsstyrning samt utveckla och förbättra styrparametrar
  • Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning säkerställa korrekt underlag till månadsboksluten för affärsenheten
  • Analysera investeringsansökningar samt verka för förbättring av investeringsunderlag
  • Delta i och driva diverse projektarbeten och löpande utredningar
I controllerteamet kommer man också att ha ett stort fokus på utveckling och förbättring av de gemensamma ekonomiska processerna, ex. budgetprocessen och operativ rapportering.

Din profil
Vi ser att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har kvalificerad erfarenhet som Business Controller, gärna med bakgrund från redovisning eller revision med helhetsförståelse för ekonomiprocessen. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av bolag inom tillverkningsindustrin.

Du som person
Som person är du analytisk, noggrann och ansvarstagande, du har en förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt och hitta lösningar. För att lyckas i rollen är du lyhörd och har förmåga att kommunicera med olika parter, exempelvis kollegor i controllergruppen, affärsenhetschef, produktionschefer och andra berörda parter inom företaget. Vidare är det viktigt att du har känsla för när du ska ta en utmanande eller stöttande roll vid exempelvis beslutsprocesser. Du är en engagerad person som brinner för att arbeta med siffror, att leverera ett arbete med hög kvalitet samtidigt som du motiveras av att arbeta nära verksamheten. Du är samarbetsinriktad och tycker om att bidra till utveckling.

Detta erbjuder EuroMaint
Tåg är en bransch i fokus. I EuroMaints platta organisation finns stora utvecklingsmöjligheter och möjligheter till initiativ. Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. Euromaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar EuroMaint Rail AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Joakim Minneskjöld på tfn 0730 73 18 66 eller Caroline Björk på tfn 0733 03 34 66.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EuroMaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. EuroMaint bildades 2001. Bolaget har sitt ursprung i Statens Järnvägar och har mer än 100 års erfarenhet av kvalificerat underhåll av produktionsutrustning.

Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner.

EuroMaint har en omsättning på ca 1 600 MSEK och cirka 1 000 medarbetare (2018). EuroMaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.

Läs mer om företaget på www.euromaint.se