Fordonsingenjör sökes till Euromaint

Fordonsingenjör sökes till Euromaint

Euromaint söker nu efter sin nästa Fordonsingenjör till sin depå i Solna!

Ta chansen att bli en del av ett välkomnande företag där du får möjlighet att bidra till ytterligare framgångar.

Om Euromaint

Euromaint erbjuder kvalificerade servicetjänster baserat på ett komplett utbud av verktygstjänster, effektiv logistik samt materialhantering och digitala lösningar. Vi säkerställer att våra kunders fordon är tillgängliga och välfungerande för sina trafikuppdrag genom specialanpassade underhållslösningar. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder och även i Norge. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon. Euromaint har en omsättning på ca 1 481 MSEK och cirka 980 medarbetare (2020). Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.

Om rollen

I rollen som fordonsingenjör är det du som ansvarar för framtagning och implementering av kontrollistor och instruktioner som affären kräver. Du arbetar proaktivt med att förbättra underhålls- och tekniklösningar samt genomför teknisk granskning av förändrat materielbehov och godkänner detta.

Du blir Euromaints tekniska specialist inom personvagnar men det kan också innebära hantering av övriga fordon inom Euromaint. I rollen ingår kundkontakt och du är den rådgivande specialisten som bland annat kommer att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaints affärsmässiga intressen och framgång.

Du agerar stöd till produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel genom att ta fram djupare teknisk information.

Du samarbetar med produktion och tekniker för att främja god kvalitet och effektivitet.

Du följer upp fordonens status under kontraktsperioden från definierade nyckeltal, både de som redovisas för kund enligt kontraktskrav samt internt utvecklade nyckeltal.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör med 2-5 års erfarenhet av att ha arbetat med järnvägsfordon eller andra tunga fordon exempelvis flyg, fartyg, lastbilar. Du har systemvana, erfarenhet av att ha arbetat i någon typ av affärssystem och kan arbeta i Excel. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

För att trivas i rollen som fordonsingenjör på Euromaint är egenskaper som kommunikativ och analytisk viktiga. Du tar initiativ, kommer med förslag på förbättringar och implementerar dessa och har vana av att arbeta i projekt. Goda kunskaper att kunna tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar och kunskap att kunna skapa ritningsunderlag är en stor fördel för att kunna lyckas i rollen.

Du erbjuds

Euromaint är Sveriges största bolag på servicetjänster inom tågunderhåll. Med Euromaint ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Du får stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett välkomnande bolag med mycket kunskap innanför väggarna och som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik. Euromaint har sitt kontor vid depån i Hagalund, Solna dit det är lätt att ta sig med bil och kommunalt med tåg. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Låter detta intressant?

I den här rekryteringen samarbetar Euromaint med OnePartnerGroup. Alla ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Josefine Blomkvist
Telefon 0723775125
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se