Business Controller till EuroMaint Rail AB

Business Controller till EuroMaint Rail AB

Lockas du av att få arbeta i en bred och verksamhetsnära tjänst med många kontaktytor inom organisationen? Och vill du kunna påverka och utgöra en viktig länk mellan verksamheten och ekonomi? EuroMaint söker nu en Business Controller som vill vara med och vidareutveckla Business Control funktionen!

Detta söker vi
Som Business Controller kommer du att få en mycket central och viktig roll på EuroMaint med ansvar för två regioner. Regionerna består av 12 produktionsenheter med fler än 350 medarbetare. I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med Regionchefer och Produktionschefer. Du kommer agera stöd och ett bollplank avseende bl.a. den ekonomiska uppföljningen och vara drivande i budget- och prognosprocesser. En stor del av rollen handlar om att utmana och stötta verksamheten i resultat-, effektivitets- och lönsamhetsfrågor. Du kommer att ingå i ett controllerteam om sex personer och rapportera till CFO. Tjänsten är placerad på EuroMaints huvudkontor i Solna Strand.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga uppgifter innefattar:
  • Agera stöd och ekonomisk bollplank till Regionchefer och Produktionschefer
  • Budget- och prognosarbete
  • Uppföljning och analys av kostnader samt resultat för produktionsenheterna
  • Framtagande av månadsrapporter och KPIer
  • Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning säkerställa korrekt underlag till månadsboksluten
  • Delta i och driva diverse utvecklingsprojekt och löpande utredningar
I controllerteamet är ett stort fokus utveckling av de gemensamma ekonomiska processerna exempelvis budgetprocessen, operativ rapportering samt arbetssätt för att öka lönsamheten. EuroMaint har nyligen genomfört ett systembyte och man kommer att delta i det löpande arbetet med att vidareutveckla detta.

Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst 5 års arbetslivserfarenhet och har tidigare arbetat som controller. Du har med fördel erfarenhet från en liknande bransch alternativt från produktion, service eller Facility management. Har du en bakgrund från redovisning eller revision med helhetsförståelse för ekonomiprocessen är detta ett plus. Vidare är du systemintresserad och har goda kunskaper i Excel.

Du som person
För att lyckas i rollen är du lyhörd, pedagogisk och bra på att kommunicera med olika personer inom organisationen. Som person är du analytisk och har en förmåga att självständigt och strukturerat driva ditt arbete framåt. Du brinner för att arbeta med siffror och motiveras av att arbeta nära verksamheten. Eftersom EuroMaint befinner sig i fas där utveckling står högt upp på agendan är du en anpassningsbar person som gillar problemlösning och är bra på omsätta idéer i handling.

Detta erbjuder EuroMaint
Tåg är en bransch i fokus. I EuroMaints platta organisation finns stora utvecklingsmöjligheter och möjligheter till initiativ. Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. Euromaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar EuroMaint Rail AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt tfn 073 384 23 94 eller Caroline Björk på tfn 073 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EuroMaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. EuroMaint bildades 2001. Bolaget har sitt ursprung i Statens Järnvägar och har mer än 100 års erfarenhet av kvalificerat underhåll av järnvägsfordon. Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. EuroMaint har en omsättning på drygt 1 500 MSEK och ca 1 000 medarbetare. EuroMaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019. Läs mer om företaget på www.euromaint.se