QC Chef till Etvax AB

QC Chef till Etvax AB

Vill du arbeta i en ledande roll på ett spännande bioteknikföretag som bedriver forskning och utveckling utav vaccin mot svåra infektionssjukdomar?
Etvax AB söker nu en chef för QC (Quality Control) med erfarenhet och intresse utav att leda och utveckla människor. Som QC chef har du verksamhetsansvar för företagets kvalitetskontrollavdelning och QC laboratorium med personalansvar för 6 medarbetare. På Etvax är vi ett sammansvetsat team med god gemenskap och med en spännande resa framför oss - vi hoppas du vill vara med oss på denna resa!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Solna. Sista ansökningsdag är 25:e November men urval och intervjuer sker löpande så vi välkomnar din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som QC chef leder du ett team på 6 medarbetare. Du kommer planera, samordna, fördela, prioritera och följa upp QC aktiviteter samt ansvara för att QC rutiner är korrekta och kan följas. Tekniker som ingår i laborativa ansvarsområden är bland andra HPLC och ELISA.

I tjänsten som QC chef ingår följande ansvarsområden:
  • Personalansvar, med ansvar för att leda, utveckla och fördela arbete i den dagliga verksamheten
  • Budgetansvar
  • Granska och godkänna analysresultat.
  • Ansvar för att verksamheten följer externa och interna krav gällande GXP och arbetsmiljö
  • Säkerställa stabilitetstudier enligt ICH-krav
  • Leda laboratorieutredningar, avvikelseutredningar och initiera CC och CAPA-ärenden
  • Identifiera effektiviseringsmöjligheter och driva förbättringsarbete.
  • Delta i externa inspektioner som representant för laboratoriet
  • Ansvar för kvalificering och underhåll av instrument/utrustning
  • Ansvar för validering och tech-transfer av analysmetoder
Din Profil

Vi söker dig som har en licentiat- eller doktorsexamen inom mikrobiologi, biokemi, analytisk kemi, molekylärbiologi, immunologi eller motsvarande. Erfarenhet utav GMP inom läkemedelstillverkning är ett krav och likaså flerårig erfarenhet som en arbetsledande funktion (Team leader eller QC-chef) på QC laboratorium.
Det är starkt meriterande om du har erfarenhet utav QC-analyser med bland annat teknikerna HPLC, cellodling och ELISA. Du har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift samt MS office.

Vi söker dig som trivs på ett entreprenörsdrivet bolag och i en roll som blandar praktiskt arbete med mer övergripande strategiska uppgifter. Du är noggrann, har integritet men är också flexibel och prestigelös i ditt samarbetssätt.
Du har en naturlig ansvarskänsla och trivs i en ledande roll. Du besitter viktiga ledaregenskaper som förmåga att tydligt kommunicera förväntningar och mål, organisera och fördela arbete och utveckla medarbetare för att nå resultat. Du drivs av att leverera rätt kvalitet i rätt tid, förbättra verksamheten och utveckla dina medarbetare.

Etvax AB

Etvax AB är ett dotterbolag till Scandinavian Biopharma och bedriver forskning & utveckling, primärt inom området vaccin mot infektionssjukdomar. Bolaget utvecklar ett eget vaccin mot turistdiarré orsakad av ETEC för både resenärer och endemisk population. Projektet är finansierat av PATH i USA och Horizon 2020 finansiering från EU. PATH är en produktutvecklings partner till Bill och Melinda Gates Foundation. Medarbetarna har många års erfarenhet av forskning på olika patogena mikroorganismer. Arbetet bedrivs i välutrustade laboratorier fördelade på ca 500 kvm. Allmänna laboratorier finns för utveckling och validering av analysmetoder, för karakterisering och dokumentation av produkter. Särskilda laboratorier finns för odling av bakterier, kromatografisk rening av proteiner, cellodling och molekylärbiologiskt arbete. Arbetet utförs när så erfordras enligt gällande kvalitetsregler (GXP, ICH).
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 25 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.