Business Controller till Devyser

Business Controller till Devyser

Om Devyser
Devyser utvecklar, tillverkar och säljer kit för genetisk testning till laboratorier i över 45 länder. Produkterna används för komplex DNA-testning inom onkologi, transplantation och ärftliga sjukdomar för att möjliggöra skräddarsydd cancerbehandling, diagnos av ett stort antal genetiska sjukdomar samt uppföljning av transplanterade patienter. Devysers produkter förenklar komplexa genetiska testprocesser, förbättrar provgenomströmningen, minimerar manuella moment och levererar snabba resultat. Devyser grundades 2004 och har sin bas i Stockholm.

Din roll som Business Controller
I rollen som Business Controller hos Devyser blir du den första inom controllingfunktionen, och kommer arbeta nära samt rapporterar direkt till CFO. Som Business Controller kommer du arbeta med att sätta upp strategi och struktur för hur man arbetar med controlling på Deyyser. Du förväntas vara proaktiv och på ett självständigt sätt leda, planera och följa upp verksamhetens finansiella processer. Detta genom att följa upp relevanta KPIer samt skapa rapporter och analyser för att kunna dra strategiska beslut och slutsatser. Du kommer även arbeta med att ta fram rekommendationer och insikter för att förbättra verksamhetens resultat och marginaler. Rollen innefattar ett krossfunktionellt arbete med flera kontaktytor internt, såsom försäljningsavdelningen, ledning och styrelsen samt övriga funktioner.

Dina arbetsuppgifter inkluderar att:
 • Projektleda budget, prognoser och stödja organisationen i finansiell planering och uppföljning mot plan
 • Bygga upp och löpande förbättra Devysers BI och aktivt arbeta med avdelningschefer för att ta fram och följa relevanta KPIer både i dashboards och manuellt
 • Stödja koncernens internationella dotterbolag med underlag
 • Delta i och driva delar av koncernens målstyrning och hjälpa till att sätta KPIer kopplade till de strategiska målen
 • Vara delaktig i att analysera resultatet mot både ledning och avdelningar
 • Bygga upp och stödja organisationen i inköpsprocesser, avtalshantering och uppföljning av avtal
Dina kvalifikationer
 • Flerårig erfarenhet från finansavdelning, varav minst 2 år inom Controlling
 • Kandidatexamen inom ekonomi- eller master inom ekonomi
 • Systemintresse är starkt meriterande och goda Excelkunskaper är ett krav
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet av snabbrörliga entreprenöriella miljöer ses som starkt meriterande
För att lyckas i rollen som Business Controller är du nyfiken, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du bör ha en god förmåga att identifiera förbättringsmöjligheter, samt ha en hög analytisk förmåga. Det är även av vikt att du är prestigelös och har lätt att bilda dig nya kontakter och relationer, samt är kommunikativ. Du ska även trivas i en miljö där du både får arbeta självständigt, och i team.

Vad Devyser erbjuder dig
Devysers värderingar genomstrålar både deras visioner och mål, vilket också är basen för deras företagskultur. På Devyser erbjuds en miljö där din utveckling och innovation uppmuntras. Ditt team består av dedikerade personer med expertis inom sina områden. Du är en del av något större.

Övrigt

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Plats: Stockholm, Hägersten

Lön: Enligt Ök.

Låter rollen som Business Controller till Devyser intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (16 dagar kvar)