Strategisk och innovativ Key Account Manager, Cramo

Strategisk och innovativ Key Account Manager, Cramo

Vi söker en strategisk och affärsdriven Key Account Manager som brinner för att utveckla våra viktigaste och största kundaffärer. Placeringsort för denna tjänst är i Stockholm.

Din roll som KAM:

Rollen som KAM innefattar eget avtalsansvar samt att säkerställa försäljningstillväxt och lönsamhet för "dina" kunder. Affärerna på dina konton är baserade på hela Cramos produkt- och tjänsteportfölj, du arbetar därför med hela kundens affär utifrån ett helikopterperspektiv.

Du ansvarar för strategisk planering och operativ bearbetning av några av våra viktigaste kunder.

I detta ingår framför allt det gemensamma affärsutvecklingsarbetet tillsammans med kunderna. Stor vikt läggs även på att implementera kundavtalen samt samarbetena i både kundens och vår interna organisation. Du har med andra ord ett samverkansansvar inom hela Cramos svenska organisation, dvs de lokala säljorganisationerna, produktansvariga mfl, inklusive andra länder när så krävs.

Du lyckas med uppdraget genom att besitta ett högt utvecklat affärsmannaskap och marknadstänk tillsammans med stor portion lyhördhet. Du arbetar för att målen uppnås vad gäller kvalitet och kvantitet gentemot dina kunder. Du är en ambassadör för delningsekonomi och har ett stort engagemang i att utveckla dina kunder och således även branschen i frågan.

Vi söker dig som:
 • Är genuint intresserad av att ständigt bidra till att utveckla dina kunders affärer. Du är en självklar, trovärdig och leveranssäker samarbetspartner för dina kunder.
 • Har en god ekonomisk förståelse och förmåga att bedöma och presentera värdet av olika affärsmöjligheter.
 • Har dokumenterad framgång inom uppsökande och komplex idéförsäljning samt har mångårig erfarenhet av förhandling på ledningsnivå med stora kunder.
 • Har dokumenterad framgång i att ha byggt och utvecklat stora rikstäckande, och/eller internationella, kundkonton inom B2B i minst 5-7 år tidigare.
 • Är en erfaren och kommunikativ projektledare. Du driver och koordinerar utvecklingsprojekt från start till mål tillsammans med både externa och interna kontakter. Du har mångårig erfarenhet av att tänka i nya koncept och introducera till kund.
 • Har erfarenhet av att jobba i en koncernstruktur med dess komplexitet, gärna inom en matrisorganisation.
 • Har högskoleutbildning eller motsvarande relevant akademisk utbildning.
 • Har god formulerad svenska och engelska i tal och skrift.
 • Är väl bevandrad och aktiv användare av Excel, PowerPoint, CRM och andra stödsystem. Du är van vid att bli mätt på nyckeltal.
 • Har B-körkort
 • Erfarenhet från bygg- och/eller teknik-branscherna är inget krav men meriterande.
 • För att nå framgång som KAM hos oss på Cramo är du affärsdriven, strukturerad och handlingskraftig samtidigt som du är ödmjuk, prestigelös och har nära till skratt.
Vi erbjuder dig:
 • En mycket attraktiv tjänst i en nyckelroll där du arbetar med att utveckla företagets viktigaste och största affärer vilket starkt bidrar till Cramos framtida tillväxt.
 • Möjligheter till en stor personlig utveckling och yrkesmässig karriär.
 • Ett utmanande och utvecklande arbete i ett framgångsrikt företag med starkt varumärke och ett brett produkt- och tjänsteutbud.
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder etc.
Mer info
Kontaktperson Maria Senkerik, Gruppchef KAM
Telefon 0704-325 212
Område Solna
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 jan 2020 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cramo grundades 1953 och är Sveriges största och Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Moderbolaget i koncernen, Cramo Oyj, är börsnoterat på Nasdaq Helsinki Ltd. Verksamheten omfattar såväl korttidsuthyrning av enstaka maskiner som totalåtaganden i större projekt, fullserviceåtaganden på flerårsavtal och outsourcinglösningar.

Cramo AB har ca 900 medarbetare och ca 90 depåer runtom i landet.