Business Controller till Cramo

Business Controller till Cramo

Är du en framåtlutad, prestigelös Business Controller som älskar att jobba nära verksamheten? Har du erfarenhet av att arbeta i en större organisation och trivs som bäst i en dynamisk miljö med många kontaktytor? Då kan rollen som Business Controller på Cramo vara en tjänst för just dig!

Vad kan Cramo erbjuda dig?

Cramo är ett av Sveriges största och Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Här får du möjlighet till utveckling och stort ansvar och blir en nyckelspelare i Cramos Controllerteam.
Kulturen på Cramo präglas av engagemang, glädje och omtanke där din kompetens kommer att göra skillnad. Vi lovar dig en stimulerande och familjär miljö!

Som Business Controller kommer du främst ansvara för en av tre regioner där du fungerar som en diskussionspartner till enhetens chefer i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. Du ingår i regionens ledningsgrupp och kommer ha ett mycket tätt samarbete med Regionchefen och jobba mycket nära verksamheten och affären.

Du kommer tillsammans med övriga i controllerteamet arbeta med analys, verksamhetsuppföljning och planering. I rollen ingår även att driva kontinuerliga förbättringsprojekt och bidra till utveckling av affären och interna arbetssätt.

I rollen rapporterar du till CFO och tjänsten är belägen på Cramos huvudkontor i Frösunda, Solna.

I rollen ingår:
  • Stödja verksamheten i affärskritiska frågor och aktivt föreslå åtgärder
  • Delta och driva budget- och prognosprocessen samt affärsplanearbete
  • Rapportering och ekonomisk uppföljning på månatlig, kvartals- och årligbasis
  • Utbilda samt agera stöd och bollplank till verksamheten
  • Uppföljning och framtagande av KPI:er
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Ansvara för och deltaga olika större planerade projekt samt diverse ADHOC projekt
  • Agera bollplank till CFO
Vem letar vi efter?

Vi söker dig som har akademisk utbildning samt flera års erfarenhet som Business Controller i en större organisation. Du har erfarenhet av av budget, prognos, uppföljning samt analys och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till cheferna i organisationen. Du har goda kunskaper i Excel samt ett systemintresse. Svenska och engelska talar och skriver du obehindrat. Har du erfarenhet från en liknande bransch eller personalledning är det meriterande.

Din personlighet är en viktig framgångsfaktor. Som person är du driven och proaktiv med ett starkt affärsintresse som på sikt har en ambition att bli CFO.

Rollen innebär många kontaktytor inom organisation där det krävs ett kommunikativt och pedagogiskt förhållningssätt samt att du besitter förmågan att tillgängliggöra och presentera siffror för olika målgrupper. Vidare är du en tålmodig och prestigelös teamspelare.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Cramo med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Lannerhjelm på anna.lannerhjelm@mpya.se eller. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 24 okt 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cramo grundades 1953 och är ett av Sveriges största och Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Tillsammans är Cramo och Boels Rental verksamma i sjutton länder. Som helhetsleverantör av maskinuthyrning hjälper vi små och stora företag i byggbranschen.

Cramo AB ingår i affärsområdet Cramo Norra Europa tillsammans med Norge, Finland, Estland, Litauen och är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige med över 90 depåer och ca 850 anställda över hela landet. Verksamheten omfattar såväl korttidsuthyrning av enstaka maskiner som totalåtaganden i större projekt, fullserviceåtaganden på flerårsavtal och outsourcinglösningar.

https://www.cramo.se/sv