Space Manager

Space Manager

På Coop blir du en del av Sveriges största konsumentkraft. Med 3,5 miljoner medlemmar har vi större kraft än någon annan att påverka. Vi som jobbar på Coop Sverige arbetar med att driva mat-Sverige framåt och göra det mer hållbart, transparent och tillgängligt att handla mat

Till vår avdelning och specialistfunktion Space, Pris & Metod söker vi nu en driven och analytisk Space Manager som vill vara med och skapa och utveckla attraktiva säljlösningar och exponeringar. För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande, datadriven och analytisk.

Din roll

Space ansvarar för att säkerställa att vår sortimentsprocess fungera hela vägen från våra centrala funktioner ut till butik. Som Space Manager bidrar du till vår framgång genom att utveckla inspirerande säljlösningar utifrån ett konsumentperspektiv som samtidigt fungerar som ett praktiskt verktyg för våra butiker. Detta gör du genom att skapa grafiska underlag (planogram) baserade på försäljnings- och lönsamhetsanalyser samt butikstester.

Övriga ansvarsområden:
  • Publicera planogram och varuvisningsmallar på intranät och säkerställa att butikerna har tillgång till uppdaterade exponeringslösningar
  • Säkerställa att planogram håller en hög relevans mot våra butiker och ett rationellt genomförande
  • Genomföra försäljnings- och lönsamhetsanalyser samt löpande uppföljningar av utfall
  • Upprätthålla och utveckla regelverk för automatiskt generering av planogram i vårt Space Management system
  • Utveckla och driva arbetet inom Space Management genom olika typer av analyser och förbättringsinitiativ främst inom områdena sortiment, ytor, varuplacering, varuflöde och butik.
  • Akademisk utbildning inom ekonomi, försäljning eller motsvarande
  • Några års erfarenhet av att driva operativ/strategisk försäljning inom detaljhandel
  • Goda kunskaper av att hantera stora datamängder i system
  • Förmåga att ta fram och presentera tydliga rapporter och översätta analytisak slutsatser till praktiska åtgärder
  • God datorvana och goda kunskaper i Excel och Powerpoint.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och engagemang. Som person är du nyfiken, driven, utvecklingsorienterad och har ett naturligt sätt att leda med förmågan att komma med nya infallsvinklar. Du är en verkställare som vågar utmana såväl kollegor som butiksledet i nya tankar och idéer inom Space Management. Vidare är du en duktig analytiker som på ett enkelt och pedagogiskt sätt kan förmedla och kommunicera analysen till övriga funktioner inom Coop och ut i butiksledet.

Din ansökan

Stämmer ovanstående in på dig och du vill bli en av oss - tveka inte att skicka in ditt CV och ett personligt brev. Ansök redan idag då urvalet sker löpande.

Kontaktperson hos oss är David Johansson, Chef space.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Coop är unikt! Det är lätt att tro att alla matbutiker är lika. Samma varor på hyllorna, samma kundvagnar och så kassan vid utgången. Men Coop är annorlunda eftersom vi ägs av våra 3,5 miljoner medlemmar. Det är vad som gör oss unika. Det ger oss också ett extra stort ansvar, men också extra stora möjligheter.

Coop är en av Sveriges största arbetsgivare och vi drivs av uppgiften att ge alla tillgång till den goda maten. Vi är inne i en spännande förändringsresa mot att vara den goda kraften i mat-Sverige. Vi ska förenkla vardagen och ge alla tillgång till goda råvaror - något som är bra för både kropp, själ och vår miljö.

Coop har länge levt i framkant och förverkligat vikten av ekologiskt tänkande. Vår fisk är certifierad, hönsen utsläppta och vårt egna varumärke Änglamark är utsett till Sveriges Grönaste Varumärke - men vår resa slutar inte där.

Tillsammans med våra medarbetare arbetar vi varje dag tillsammans med våra kunder för att fortsätta vara bäst på hållbar utveckling och nu satsar vi ännu mer på att sprida matglädje och mer kärlek till bra råvaror.

Tillsammans kan och ska vi bli den goda kraften i mat-Sverige!

Coop värdesätter kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.