Erfaren UX Designer till Charge Amps

Erfaren UX Designer till Charge Amps

Charge Amps är det svenska teknikbolaget som gör elbilsladdning lite snyggare och lite smartare. Från vår tidiga start 2012 utformade vi våra laddare för att möta den framtid vi är i nu, teknik på insidan som inte stannade vid vad som räckte då utan vid vad som krävdes framåt, materialval som ger marknadsledande hållbarhet och tålighet och med estetik och funktionell form hämtat från unikt designsamarbete med Koenigseggs chefsdesigner.

Med den explosiva efterfrågan på Green Tech och den revolution i utvecklingen av el bilar, växer vårt härliga passionerade team kontinuerligt. För att fortsätta ha höga ambitioner och vara i utvecklingens framkant söker vi nu dig som vill utmana marknaden med ännu bättre design och ta fram nästa generations laddboxar. Charge Amps sitter från och med 1 oktober i nya fina lokaler i Solna, www.charge-amps.com

Om Tjänsten
Vi söker en erfaren och passionerad UX Designer med fokus på produktdesign. Ditt ansvar kommer att vara att definiera, äga och ständigt skapa och förbättra användarupplevelsen av våra produkter på web, administrativa interface, manualer, app, laddboxar och annat material. Vi utgår från användarbehov, verifierar att våra lösningar möter behoven samt ser till att vi håller ihop upplevelsen UX & brand-mässigt. Du kommer att aktivt arbeta med helhetsupplevelsen och skapa en tydlig designprocess integrerat med utvecklingsprocessen samt arbeta tätt ihop med utvecklingsteamen, produktägare och andra intressenter. Vi har höga estetiska ambitioner där du kommer att vara en stor del i skapandet för våra kunder.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant utbildning (Interaction Design, User Experience Design or Human Computer Interaction) och flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete som UX/Interaktionsdesigner. Du har erfarenhet av att definiera och förbättra produkter och av ta fram koncept och kommunicera idéer. Vidare har du erfarenhet av att planera och genomföra användartester/användarintervjuer. Du har stor vana att skapa User Stories, Wire Frames, flöden och prototyper med Sketch och Invision eller liknande program och ett starkt driv och en vilja att vara en del i arbetet med resan att ta fram ny design inom EV-charging. Självklart är du van att arbeta i olika designverktyg. Har du erfarenhet av att arbeta i tvärfunktionella utvecklingsteam är det mycket positivt.

Dina personliga egenskaper
Hos oss uppskattas dina idéer, åsikter och kreativitet högt, du har en hög konceptuell förmåga. Du tänker gärna i nya banor, men har också koll på trenderna inom produktdesign. Du är en ambitiös, driven, passionerad och engagerad person som brinner för design och att skapa bra funktionalitet och användarupplevelser. Du har en mycket god förmåga att förklara, dokumentera tankesätt och insikter på ett engagerat, inspirerande sätt och har lätt att få med dig människor i din entusiasm.

Du tycker om att samarbeta och är intresserad av människors behov och drivkrafter. Med din begåvning kan du snabbt omvandla användarinsikter till användarvänliga produkter. Du är en person som bidrar till en härlig arbetsmiljö, är självgående och har stort leveransfokus. Du är även bra på att ge och ta emot konstruktiv feedback.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Hagen Furugård, 0733 118726, louise.furugard@p4it.se. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Hårdvarudesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (6 dagar kvar)