Senior projektledare/Ansvarig PMO till Cellnex Sweden Stockholm

Senior projektledare/Ansvarig PMO till Cellnex Sweden Stockholm

Vill du arbeta i en modern organisation i stark tillväxt där du har möjlighet att påverka och göra skillnad? Är du dessutom en fena på att hålla många bollar i luften och trivs i en samordnande och stödjande roll? Cellnex erbjuder dig att vara en del i ett gäng som präglas utav entreprenörskap och glädje.

Cellnex är Europas ledande operatör av infrastruktur för trådlös kommunikation och är ett nytt expansivt bolag på den svenska telekommarknaden. Företaget är en modern organisation där verksamheten håller på att ta form. Nu söker Cellnex Sweden en senior projektledare som kan leda byggentreprenader vid uppförande av nya och ombyggnation av befintliga anläggningar och vara ansvarig för Cellnex Site Engineering projektportfölj.


Om tjänsten:

I rollen som senior projektledare kommer du ha ett övergripande ansvar där du leder, stöttar och samordnar avdelnings projektledare för att säkerställa att projekten drivs framåt enligt tidsplan, budget och kvalité. Utöver detta kommer du ha helhetsansvaret över dina egna projekt från projektplanering till leverans.

I rollen ingår att:
 
  • Leda, stödja och samordna projektledarna inom Site Engineering och säkerställa att projekten styr mot målen, inom ramarna för budget, tid och omfattning
  • Upprätta projektplanens baslinje: definiera projektets omfattning, säkra nödvändiga resurser, planera och övervaka alla aktiviteter
  • Följa upp projektaktiviteter, övervaka och hantera avvikelser och kritiska frågor
  • Utföra kvalitetskontroller, kostnadsuppföljningar, vecko-, månadsrapportering
  • Förenkla och förbättra processer, metoder och verktyg med kreativa idéer
  • Skapa och underhålla dokumentation
  • Upphandling av underentreprenörer
     
Rollen erbjuder ett varierat och lärorikt arbete med många kontakter inom och utanför Sverige både med kunder, underleverantörer och kollegor. Tjänsten är placerad på Cellnex Swedens kontor i nybyggda lokaler vid Solna Strand i Solna. Resor kan förekomma.

Din profil

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen och har minst 5 års erfarenhet av byggprojektledning till exempel inom telecom, infrastruktur, anläggningsbyggnation eller elinstallation. Du har god vana att driva byggprojekt och hantera myndighetsfrågor. Projekten utförs av underentreprenörer med ABT06 avtal, varför erfarenhet inom entreprenadjuridik är en fördel.

För att lyckas i rollen ser vi att du är van vid att arbeta med kontinuerligt förbättringsarbete i leveransprocess och dokumentation och känner dig trygg med att coacha andra medarbetare.
Då du kommer ha kontakt med kunder och leverantörer i och utanför Sverige krävs det att du uttrycker dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Arbetet är stundom intensivt och kan omfatta både stora och små frågor vilket ställer krav på flexibilitet och en förmåga att arbeta strukturerat och att kunna prioritera. Som person är du en målmedveten vinnarskalle, engagerad, positiv, ansvarstagande och driven. Du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta och har förmågan att driva dig själv och din del av verksamheten.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Cellnex med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Mikaela Hansson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

 
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.cellnex.com/se-sv/
Sista ansökningsdag 17 jan 2023 (52 dagar kvar)