Key Account Manager Specialist Store & Border Trade

Key Account Manager Specialist Store & Border Trade

Är du driven och resultatinriktad med ett lösningsorienterat arbetssätt? Brinner du för att leverera bästa möjliga service till dina kunder och se dem växa över tid? Är du redo för en ny spännande utmaning? Då har vi den perfekta tjänsten till dig som Key Account Manager, Specialist Store & Border Trade hos oss på Carlsberg!

I rollen som Key Account Manager har du ett helhetsansvar för en spännande portfölj med både centrala kunder, grossister och gränshandeln. Du är ansvarig för att utveckla befintliga kunder med mål att skapa ett långsiktigt och strategiskt samarbete samt driva värde-, volym- och marknadsandelsutveckling. Som Key Account Manager ingår du i ett kundteam tillsammans med två Key Account Managers och rapporterar direkt till Senior Key Account Manager inom Off Trade.

Såhär arbetar en Key Account Manager för Specialist Store & Border Trade hos oss
  • Analysera och förstå kunders strategier för att på bästa sätt använda Carlsbergs styrkor i syfte att utveckla kundernas affärer.
  • Utveckla en strategisk kundplan och via den bearbeta nya affärsmöjligheter för samtliga kunder.
  • Taktiskt driva planer och åtgärder som stödjer den strategiska kundplanen.
  • Fullt P&L-ansvar för kunder i din portfölj, vilket innebär att du kommer hantera prognos, budget volymutveckling, omsättning, bruttovinst och marknadsinvesteringar.
  • Leda och driva förhandlingar samt säkerställa att giltiga avtal med kunderna finns.
  • Initiera och driva kategoriprojekt i samråd med Channel Manager.
  • Tillsammans med Trade Manager och Marknadsavdelningen ta fram kampanjer som stödjer både Carlsbergs och kundernas strategier.
  • Målsätta, leda och supportera vår säljkår med vissa specifika uppdrag inom Specialist store samt driva och supportera funktioner inom sälj.
Varför ska du välja Carlsberg?
Carlsberg erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagemang! Som Key Account Manager erbjuds du en roll i Carlsberg koncernen med cirka 40 000 anställda och den fjärde största bryggerikoncernen i världen som säljer produkter i över 150 marknader. I denna roll arbetar du med många olika kontaktytor vilket skapar goda förutsättningar för att lära känna hela verksamheten. Det är ett spännande och utmanande arbete med stora möjligheter att växa inom bolaget, både inom Carlsberg Sverige och andra Carlsberg marknader.

Carlsberg är ett bolag i ständig förändring och som Key Account Manager hamnar du mitt i navet av ett intressant och marknadsorienterat bolag. Du får möjlighet till en varierande roll där du själv leder ditt arbete för att nå uppsatta mål och goda resultat tillsammans med dina kunder. Arbetsklimatet inom bolaget präglas av högt tempo och stort engagemang. För dig som motiveras av utveckling finns stora möjligheter till att växa långsiktigt inom företaget, såväl nationellt som internationell. Är du rätt person så står du självklart bakom Carlsbergs tre värdeord "Alignment, Accountability, Action". Carlsberg är ett globalt och expansivt företag med mycket höga ambitioner både när det kommer till säkerhet och hållbarhet. Together Towards Zero är vårt hållbarhetsprogram och består av fyra huvudområden: Noll vattenspill, Noll olyckskultur, Noll koldioxidutsläpp och Noll oansvarig konsumtion. Mer information om vårt hållbarhetsprogram kan du läsa om på okorkat.se.

Vad vi önskar av dig
Du har relevant eftergymnasial utbildning samt några års erfarenhet av att arbeta som strategisk Key Account Manager med resultat- och budgetansvar. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av försäljning och marknadsföring inom DVH och/eller FMCG samt god kunskap om servicehandeln, dess kunder och drivkrafter. Det är meriterande om du har erfarenhet inom Category Management och/eller förhandlingsvana men inget krav. Du talar och skriver flytande engelska och svenska. Arbetsort enligt överenskommelse men med ca 1-2 arbetsdagar/vecka på kontoret i Solna, Stockholm.

För att trivas och lyckas i din roll som Key Account Manager är du driven och lösningsorienterad med förmågan att entusiasmera andra. Du är en naturlig ledare med förmågan att arbeta målmedvetet för att driva och utveckla din kundportfölj. Vidare är det viktigt med en hög affärsmässig förståelse och en god ekonomisk kunskap. I rollen som Key Account Manager behöver du vara initiativrik samt inneha en god analytisk förmåga i kombination med ett visionärt tänkande. Du är en skicklig förhandlare med sikte på att skapa värde för såväl kund som för Carlsberg, och bidrar med hög energinivå. Du har en god social förmåga där du vinner både kunders och kollegors förtroende och respekt.

Låter detta som en tjänst för dig? Skicka in din ansökan redan idag!
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-10-03. För frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Senior KAM: Emil Brinkby via mail: emil.brinkby@carlsberg.se. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://carlsbergsverige.se/
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Carlsberg Sverige är med mer än 60 starka varumärken och 400 unika produkter Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av de välkända och folkkära varumärken som vi förvaltar och utvecklar är Falcon, Carlsberg, Pripps Blå, Ramlösa, Festis och Pepsi. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Vi erbjuder en internationell miljö med kunniga och entusiastiska medarbetare, nya och klassiska varumärken och en mångfald av kunder. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hållbarhet och hög kvalitet. Carlsberg Sverige ingår i Carlsberg Group som är världens fjärde största bryggerikoncern med verksamhet i över 40 länder.