Bolagsjurist/Legal Counsel

Bolagsjurist/Legal Counsel

Trivs du i internationella bolag med lokal förankring? Är du en person som trivs med att ta stort ansvar och arbeta efter uppsatta mål? Då är tjänsten som bolagsjurist på Carlsberg något för dig!

Som bolagsjurist på Carlsberg Sverige arbetar du i en bred roll med ansvar över samtliga juridiska frågor i den svenska verksamheten. Din roll som bolagsjurist är varierande men med huvudsakligt fokusområde: avtalsrätt, marknadsrätt och konkurrensrätt. Din uppgift, förutom att stötta organisationen, är att med stort affärsfokus säkerställa att den legala verksamheten i Sverige skapar värde och är kostnadseffektiv. Som bolagsjurist hos oss kommer du således arbeta nära Carlsberg Sveriges affärsområden med avtalssupport, marknadsrätt, försäljning och distribution, kredit- och säkerhet samt agera sekreterare till Carlsberg Sveriges styrelse. Som bolagsjurist sitter du med som en del av de internationella expertisgrupperna tillsammans med ett 50-tal kompetenta juristkollegor från hela världen. Du rapporterar till Head of Legal Carlsberg Sverige och utgår från vårt kontor i Solna.

Varför ska du välja Carlsberg?
Carlsberg erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagemang! Som bolagsjurist erbjuds du en viktig nyckelroll där du dagligen arbetar nära Sveriges främsta dryckesvarumärken. Här erbjuds rätt person ett spännande och utmanande arbete med stora möjligheter att växa inom bolaget. Är du rätt person så står du självklart bakom Carlsbergs tre värdeord "Allians, Ansvar, Agera". Carlsberg är ett globalt och expansivt företag med mycket höga ambitioner inom hållbarhet där vår hållbarhetsstrategi, Together Towards Zero, beskriver vårt hållbarhetsarbete inom fyra områden; Noll Koldioxidavtryck, Noll Vattenspill, Noll Oansvarig Konsumtion och Noll Olyckskultur. Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete på okorkat.se.

Vad vi önskar av dig
Du har juristexamen och ca 5 års arbetslivserfarenhet inom juridik, gärna från advokatbyrå och arbete som bolagsjurist. För att vara lämplig för rollen som bolagsjurist hos oss har du även goda kunskaper inom avtalsrätt, konkurrensrätt och marknadsrätt, starkt meriterande om du har kunskap inom alkohollagen. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från FMCG och/eller globala bolag. Det är ett krav att du talar och skriver flytande i engelska och svenska.

Som person är du övertygande och beslutsam med en mycket god kommunikativ förmåga och gillar att vägleda kollegor genom komplexa legala bedömningar på ett pedagiskt sätt. För att trivas i rollen som bolagsjurist är du ärlig och har integritet. Vi söker dig som har en vilja att driva frågor inom ditt kompetensområde och trivs i en miljö med många olika kontaktytor.

Låter det intressant?Tveka inte att skicka in din ansökan!
För frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår Talent Specialist Jenny Molander via mail: rekrytering@carlsberg.se. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-04-14.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://carlsbergsverige.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Carlsberg Sverige är med mer än 60 starka varumärken och 400 unika produkter Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av de välkända och folkkära varumärken som vi förvaltar och utvecklar är Falcon, Carlsberg, Pripps Blå, Ramlösa, Festis och Pepsi. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Vi erbjuder en internationell miljö med kunniga och entusiastiska medarbetare, nya och klassiska varumärken och en mångfald av kunder. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hållbarhet och hög kvalitet. Carlsberg Sverige ingår i Carlsberg Group som är världens fjärde största bryggerikoncern med verksamhet i över 40 länder.