Redovisningschef till Byggmax AB

Redovisningschef till Byggmax AB

Vill du gå in i en roll där du tillsammans med dina kollegor driver utveckling och effektivisering av processer för att möta verksamhetens behov? Vi söker dig som är redo att axla rollen som Redovisningschef i en dynamisk, expansiv och börsnoterad miljö. Du är en naturlig ledare som har en gedigen kompetens inom redovisning men som vill något mer. Om du lockas av ett brett ansvarsområde med arbetsuppgifter fördelade inom redovisning, utveckling och ledarskap - då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
I rollen kommer du att leda ett team om sju medarbetare som ansvarar för redovisningen och rapporteringen av de nordiska dotterbolagen inom koncernen. Du kommer arbeta med kvalificerad redovisning och ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra arbetet i gruppen. I arbetet ingår att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer för samtliga nordiska länder. Du rapporterar till CFO, och kommer framför allt arbeta i systemet IFS. Tjänsten är placerad på Byggmax huvudkontor i Solna.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Redovisningschef kommer du bland annat att:
  • Ansvara för och kvalitetssäkra den nordiska redovisningen
  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt bistå vid årsredovisningar
  • Leda och utveckla redovisningsgruppen bestående av ca 7 medarbetare
  • Driva förbättrings- och utvecklingsprojekt samt skapa och förbättra rutiner inom ekonomiområdet
  • Hålla dig á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet
  • Ha löpande kontakt med externa parter, såsom bank, systemleverantörer och revisorer
Din profil
Vi ser gärna att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och att fortsätta utvecklas inom det området är något som lockar dig. Då Byggmax bedriver en transaktionsintensiv verksamhet är det starkt meriterande om du kommer från liknande miljö.

Du som person
Som person är du flexibel och har förmågan att anpassa dig till olika situationer. Du trivs med att ha ett övergripande perspektiv men kan lika gärna kavla upp ärmarna och ta tag i det som behövs. Du värdesätter kvalitet högt och ser till att ha en god struktur i ditt arbete. Då rollen kräver många olika sociala kontakter är det viktigt att du trivs i samarbetet med andra samt att du är rak och tydlig i din kommunikation. Det är också viktigt att du trivs och vill utvecklas i rollen som ledare.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Byggmax med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Koncernen omsatte 5,3 miljarder kronor år 2019 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax startades 1993 och har totalt 172 butiker i tre länder. 116 anläggningar finns i Sverige, 46 i Norge och 10 i Finland. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet.

Läs mer på: www.byggmax.se