Vi växer! Strategiska Inköpare till Byggmax E-handel sökes!

Vi växer! Strategiska Inköpare till Byggmax E-handel sökes!

Strategiska Inköpare till Byggmax E-handel

Vi har en plan som går ut på att bli världens bästa bygghandel, i butik och online. Är din spontana tanke: ”Inga problem, det fixar jag”, vill vi gärna att du läser vidare.

Det är precis en sådan knytnäven-i-fickan-attityd vi letar efter hos våra nya strategiska inköpare. Vi växer! Och vi växer snabbt! Vi söker nu två Strategiska Inköpare till vår e-handels inköpsavdelning som vill vara med på vår spännande resa.

I rollen som Strategisk Inköpare hos oss

Som strategisk inköpare behöver du vara strukturerad men samtidigt öppen för förändring i högt tempo. En stor del av arbetet innebär kontakt och förhandling med leverantörer, vilket kräver att du är duktig på förhandla utifrån satt inköpsstrategi. Du behöver kunna föra företagets talan i viktiga förhandlingar och slutföra affärer på ett effektivt sätt. Du kan vara tuff men är alltid ödmjuk.

Vi tror också att du är analytisk och har den unika förmågan att kunna grotta in dig i detaljer utan att släppa helheten. Du älskar siffror och har en vinnarskalle där varje vunnet avtal och stärkt marginal ger dig ny energi till alltid ligga på topp. Vi tror att du är en inköpare som förstår att inköp till stor del handlar om försäljning - och drivs av detta. Behöver vi ens nämna att vi tror du har sprudlande energi och är en stjärna i sociala sammanhang?

Ett axplock av dina utmanande arbetsuppgifter:
 • Leverantörsförhandlingar
 • Analys och uppföljning av nyckeltal
 • Sortimentutveckling och prissättning
 • Leverantörsuppföljning
 • Kampanjplanering
 • Utveckla och implementera inköpsstrategi
 • Deltagande i avdelning- och företagsgemensamma projekt
 • Ständigt förbättringsarbete inom verksamhetsområdet
 • I alla situationer med stolthet är en ”byggmaxare” och en god representant för varumärket.
Sammanfattningsvis jobbar du strategiskt, operativt och administrativt inom många olika områden!

Vem vi anar att du är för att vara en god matchning:
 • Du har akademisk utbildning eller KY-utbildning inom inköp, ekonomi eller ingenjör med rätt inriktning.
 • Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av inköp, gärna inom e-handel.
 • Du har inga problem med svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är också om du hanterar norska och/eller finska då vi växer snabbt i våra nordiska grannländer.
 • Du har erfarenhet av kategori/leverantörsansvar för minst 20+ leverantörer - hos oss äger du nämligen 50-150 leverantörer.
 • Du har troligen erfarenhet, eller åtminstone förståelse för dropship!
 • Du inte bara troligen är, du ÄR en fena på excel!
 • Du är troligen en people-person som inte räds av att plocka upp telefon!
 • Kanske har du bakgrund inom retail - vi anar att det snabbare kan ge dig bättre förståelse för helheten hos oss!
 • Kanske har du erfarenhet av byggbranschen - gärna VVS och/eller fönster/dörrar
 • Kanske har du erfarenhet av affärssystemet IFS och/eller analysverktyget Qliq View - vilket vi tror kommer underlätta för dig att snabbare komma in i arbetet.
Start: Per omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Placering: Vårt huvudkontor i Stockholm, Solna, T-Västra Skogen

Tjänst: Heltid, direktanställning hos Byggmax, provanställning tillämpas. I tjänsten arbetar du också med buildor.se - vilka vi förvärvade slutet av 2015.

Krav: Du har tjockt pannben och en person som söker sig till miljöer i ständig förändring!Vi vill träffa dig!


Blir du taggad av vår företagskultur och höga visioner? Är du en person som vill vara med och utveckla Byggmax e-handel? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök

Vår rekryteringspartner Infinity HR ansvarar för rekryteringsprocessen. De har arbetat med oss i snart 9 år och har stor insikt i vilka vi är och vad vi söker. För frågor om oss på Byggmax, tjänsten eller processen - hör av dig till Stina Koskijev, 070 51 77 553 eller stina@infinityhr.se

Infinity HR håller intervjuer löpande - Så tryck på knappen ”Ansök” nedan! Vi hörs!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Byggmax säljer byggvaror av hög kvalitet till ständigt låga priser. Vi har idag 148 butiker och koncernen hade 2016 en omsättning på 5,3 miljarder kronor. Vi har expanderat kraftigt i Sverige, Norge och Finland de senaste åren och har gått från ettrig uppstickare, till att nu vara en av Sveriges tre största byggmaterialkedjor. Ständiga förbättringar och löpande effektivisering har tillsammans med vår förändringsbenägna företagskultur gjort bolaget till ett av branschens lönsammaste. Vi är en ung organisation som lever efter våra värderingar; positiv attityd, tar ansvar, ger 100 %, respekt och engagemang!