Redovisningsekonom / Accountant till Santander Consumer Bank

Redovisningsekonom / Accountant till Santander Consumer Bank

Har du erfarenhet av redovisning och ett starkt intresse för ekonomisk analys? Här får du möjlighet att arbeta i en spännande organisation med starkt varumärke. I denna roll erbjuds du ett stort ansvar där du får vara med och bidra med utveckling och förbättring av ekonomiska processer!

Om företagetSantander Consumer Bank AS är en del i den globala bankkoncernen Banco Santander, en av de största bankerna i både Europa och världen med 107 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I Sverige har de 440 000 kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, betal- och kreditkort samt lån och leasing för fordon. Santander i Sverige har cirka 400 anställda och kontor i Solna Strand.

Santander Consumer Bank erbjuder en stark kultur som kännetecknas av allas vilja att bidra, skapa värde och göra skillnad. De drivs av ett stort engagemang i sin vision och mission och vill tillsammans skapa en modern bank byggd på innovation, kundupplevelse och digital utveckling. Företaget har ett omvittnat mycket gott ledarskap och roligt tillsammans på arbetet.

Bolaget står inför en omorganisation som ännu inte är påbörjad. Under 2019 är planen att all redovisning i de nordiska länderna ska utföras från Sverige och att Accounting-teamet ska bestå utav tio medarbetare. Denna rekrytering är en central del av denna plan och målsättningen är att förflyttningen ska påbörjas innan sommaren. Som redovisningsekonom erbjuds du möjligheten att vara med på förändringsresan och anta utmaningen att centralisera redovisningsavdelningen. I och med detta kommer det att förekomma en del resor varje månad inom Norden. framkant.

ArbetsuppgifterI rollen som redovisningsekonom tillhör du bolagets redovisningsavdelning som hanterar samtliga nordiska länders redovisning. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att säkerställa korrekt månatlig stängning för alla fyra nordiska länder tillsammans med teamet. Detta innebär att du hanterar bokslutsarbete, kontoavstämningar, redovisning för aktuell portfölj.

Vidare arbetar du med olika projekt och på så sätt medverkar du till att utveckla arbetet inom ekonomifunktionens redovisning. Detta kan innebära att du genomför analyser i syfte att förbättra och standardisera nya och befintliga processer genom Excel, robotteknik eller andra automatiseringar.
När de nordiska länderna har stängt sina böcker arbetar du med konsolideringar och elimineringar inför överföring av konsoliderat resultat till Spanien där huvudkontoret finns.

Santander söker dig som vill bidra med dina erfarenheter inom ekonomi och som vill arbeta med förbättrings- och förändringsfrågor av rutiner och processer. I rollen ges du möjlighet att ta initiativ och bedriva förändringar genom projekt.

Formella krav
  • 2-5 års kvalificerad redovisningserfarenhet av arbete inom redovisning, controlling, finansiell analys eller revision
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • God förståelse för ekonomirelaterade system
  • Förståelse och kunskap om redovisningsprinciper
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, även på engelska
Meriterande:
* Erfarenhet av att arbeta på finansbolag eller med finansprodukter

För att passa in i rollen ser vi att du har bred erfarenhet av att arbeta med redovisning och på så sätt är van att driva ditt arbete självständigt framåt. Som person är du strukturerad med en förmåga att skapa struktur i en föränderlig miljö. Vidare lägger vi stor vikt vid din analytiska förmåga samt din förmåga att kritiskt granska både ditt och dina kollegors arbete. Slutligen är du utåtriktad och trivs med att arbeta tätt tillsammans med andra.

Övrig information
Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Santander Consumer Bank har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Santander Consumer Bank en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisningsekonom, accountant,
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Revision, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.