IT Projektledare till entreprenöriella Props Utility Solutions

IT Projektledare till entreprenöriella Props Utility Solutions

Vill du driva IT projekt för det växande och förändringsbenägna Props Utility Solutions? Vill du kunna påverka projektens utformning och utvecklas i din roll som projektledare? Hos Props driver du både större och mindre projekt och har goda möjligheter att utvecklas, både i din roll och inom företaget.

Om företagetProps Utility Solutions är en svensk leverantör av flexibla och prisvärda mjukvarulösningar till energibolag, telekombolag, bredbandsbolag och banker. Personalen på Props har tidigare utvecklat bland annat fyra framgångsrika generationer av faktureringslösningar som idag betjänar över 22 miljoner slutkunder över hela Europa. På företaget finns en hög teknisk kompetens och du erbjuds därför goda möjligheter att utveckla din tekniska kompetens.

På det nyrenoverade kontoret vid tunnelbanan i Solna Strand råder en härlig kultur där eget ansvar genomsyrar verksamheten. Arbetet bedrivs på det sättet som passar medarbetaren och arbete varvas med sociala aktiviteter så som tv-spel och flipperspel. Du kommer att få ta stort ansvar från dag ett vilket på sikt också kommer att utökas allt eftersom att du blir trygg i rollen. Tillsammans med några av världens bästa utvecklare inom fakturering, integration och internationell energimarknad har du nu chansen att ta nästa steg i din karriär.

ArbetsuppgifterI rollen som IT-projektledare driver du både mindre och större IT projekt åt Props Utility Solutions kunder. Du som projektledare kommer in efter att ett avtal har slutits med kund och du har helhetsansvar för att projektleda implementeringen av Props mjukvarulösningar hos kund. Beroende på din erfarenhet finns möjlighet att påverka projektplan, tidsplan och budgetarbete.

I projektteamet kan det ingå allt ifrån en medarbetare till att alla 20 medarbetare är involverade och projektens längd varierar mellan ca 2 månader till 1,5 år. Kunderna du arbetar emot finns främst i Sverige men även internationellt varav du i tjänsten kommer resa någon/några gånger i månaden. I rollen har du en tät dialog med dina kunder där du både förväntas vara rådgivande och tillföra expertis.

Formella krav
  • 2 års erfarenhet av projektledning inom IT
  • Uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska såväl som på engelska
  • Meriterande med erfarenhet från Telecom- eller Energibranschen
  • Meriterande om du tidigare varit delaktig i försäljningsprocessen inom ramen för projektet
För att lyckas i denna roll är du en initiativtagande person som tycker om att samarbeta med andra. Du har en god förmåga att skapa och bygga goda kundrelationer samt leda deltagarna i projektet. Vidare är du en driven person som tar ägandeskap för dina arbetsuppgifter och ständigt strävar efter utveckling, i såväl organisationen som på personligt plan. Då det är Props egna IT-system deras kunderna implementerar är ditt tekniskt intresse och vilja att lära dig företagets system och funktioner starkt meriterande.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Solna Strand
Lön: Enligt överenskommelse
Kontakt: Bravura, alexandra.enocksson@bravura.se, tel. 08-40024050

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: projekt, IT, mjukvarulösningar, projektledning, entreprenör, project manager, ledare, teknik, verksamhetsuppföljning, verksamhetskonsult, statistik, rapport, analys
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.