Financial Controller / Reporting Specialist till Santander

Financial Controller / Reporting Specialist till Santander

Har du erfarenhet av redovisning och rapportering samt ett starkt intresse för ekonomisk analys? På Santander får du möjlighet att arbeta i en modern organisation med starkt varumärke. I denna roll erbjuds du stort ansvar där du får möjlighet att bidra med utveckling och förbättring av processer!

Om företagetSantander Consumer Bank är en del av Banco Santander, en av världens största finanskoncerner och den största banken i Eurozonen mätt i marknadsvärde. Santander har i dag 117 miljoner kunder, över 13 000 filialer och mer än 180 000 anställda. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger.

I Sverige har Santander Consumer Bank 450 000 kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander i Sverige har ca 400 medarbetare och sitter i moderna lokaler i Stockholm. Företaget jobbar aktivt för att ligga i framkant och kulturen präglas av gemenskap och en vilja att nå gemensamma framgångar.

ArbetsuppgifterI den här rollen blir du en del av ett team om åtta personer i Santanders Reporting-avdelning som verkar på nordisk basis. I teamet fördelas ansvar utifrån olika rapporteringar, ni ansvarar exempelvis för myndighetsrapportering, rapportering till moderbolaget, kapitalrapportering samt landspecifik rapportering. Du kommer att tilldelas ett område där du blir huvudsaklig kontakt gentemot alla nordens länder och till viss del även HQ i Madrid. Utöver detta huvudområde ges du möjlighet att bedriva förändringar genom projekt i rollen.

Finansavdelningen är i en spännande förändringsresa för att renodla och effektivisera processer. Du blir en viktig pusselbit för utvecklingen och målet är att din avdelning ska kunna arbeta än mer proaktivt och delta i fler utvecklingsprojekt. Därför krävs det att ni som team arbetar tätt för att sätta bra rutiner.

Formella krav
  • 1-3 års erfarenhet från redovisning och rapportering
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Kunskap om redovisningsprinciper och IFRS
  • Akademisk examen inom ekonomi är starkt meriterande
För att lyckas i rollen är du drivande, självgående och trivs med att ta eget ansvar. I och med att du arbetar mot flera olika kontaktytor såväl internt som externt bör du även vara både kommunikativ och socialt säker. Vidare är det viktigt att du trivs med förändringsarbete samt att du vågar ta egna initiativ.

Övrig information
Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Santander har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Santander en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Solna, Stockholm
Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisning, rapportering, IFRS, redovisningsekonom, revision, controlling, finans, financial controller, excel, pivot, controller, finansiell rapportering, rapport, analys, bokslut, redovisningskonsult, stockholm, solna, bank, Santander
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.